Educació

Barcelona tindrà aules d’acollida accelerades per ensenyar català a alumnes estrangers

Vuit instituts barcelonins impartiran aquestes classes a l’ESO de l’alumnat nouvingut amb diferències idiomàtiques importants

Els grups rebran també acompanyament psicopedagògic

Vuit instituts barcelonins tindran aquest curs 2023-24 aules d’acolliment accelerat per formar de manera intensiva durant cinc mesos en competència comunicativa en català l’alumnat nouvingut procedent de països amb diferències idiomàtiques importants. Així ho ha informat l’Ajuntament de Barcelona i ha difós Efe, que també ha detallat que els instituts que formen part del programa seran Verdaguer, Martí Pous, Angeleta Ferrer, Joan d’Àustria, Barna Congrés, Menéndez Pelayo, Teresa Pàmies i Lluís Vives.

El pla va dirigit a alumnat estranger de segon i tercer d’ESO que mai no hagi estat matriculat a Catalunya, així com a alumnat de quart d’ESO per al qual el Servei d’Orientació del Consorci consideri necessari el servei.

Cada aula d’acollida tindrà 20 alumnes amb dos professors especialistes en l’aprenentatge de les llengües i on es treballaran les competències lingüística i sociocultural, a més de l’acompanyament psicopedagògic i emocional.

L’objectiu és aconseguir “una reeixida incorporació a l’itinerari educatiu de secundària, ja que el domini de la llengua és clau per arribar a una bona comprensió en la resta d’àmbits acadèmics”, ha assenyalat el consistori barceloní.

L’Ajuntament també ha informat que el nou curs Barcelona tindrà un centre de nova creació, l’Institut Vallcarca, que s’ubicarà provisionalment als equipaments de l’escola Pare Poveda, i amb dos centres concertats que s’integraran a la xarxa pública i que són l’Escola Segre i l’Institut Escola Sant Felip Neri.

En total, Barcelona tindrà 242 centres públics actius, 159 concertats més i 33 centres d’educació especial, dels quals 7 són públics i 26 són concertats.

En aquest curs, la ciutat escolaritzarà un total de 168.996 nens i joves, 318 menys que el curs anterior a causa de la baixada demogràfica, que és especialment notòria en el segon cicle d’infantil, en què hi ha una diferència de 1.052 alumnes respecte al curs passat. A primària, la diferència és de 157 alumnes menys, mentre que a l’ESO el nombre s’incrementa fins a 891.

A la capital, 41 centres obren les portes amb una direcció renovada. El consorci assegura que s’arribarà als 10.787 docents, 251 més que el curs passat, informa l’ACN. Augmenten també un 6 per cent més les places perfilades, que s’enfilen fins a les 1.958. Dels 71 nous professionals amb els quals s’incrementa la plantilla de personal d’administració i serveis, la gran majoria (60) dedicaran la seva jornada a donar suport a la docència: seran, entre d’altres, tècnics educació infantil i tècnics d’integració social.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.