Societat

Les presons incorporen dinamitzadors per potenciar el respecte i els hàbits saludables

Donen suport a les activitats esportives i socioeducatives com ara la confecció d’una revista o l’enregistrament d’un podcast

Les presons catalanes han incorporat aquest estiu uns 40 dinamitzadors per reforçar els equips de tractament i donar suport a les activitats esportives i socioeducatives, com ara l’elaboració d’una revista d’estiu o l’enregistrament d’un podcast. La intenció és potenciar el respecte, la solidaritat, el treball en equip i els hàbits saludables entre els interns.

Segons ha informat la conselleria de Justícia i ha recollit Efe, els dinamitzadors col·laboren amb els psicòlegs, els educadors i els monitors en l’organització i en l’acompanyament de les activitats per al temps d’oci dels interns i, a més de promoure la participació a través de propostes socioeducatives i esportives, també donen suport als equips de tractament i acompanyen els processos de reinserció.

Entre les activitats s’inclouen, a més de les esmentades, algunes de més especialitzades, com les adreçades a persones amb problemes relacionats amb les drogues, amb discapacitat intel·lectual, dones i col·lectius LGTBI+, que tracten temes com la prevenció de la sobredosi o el suïcidi.

Els centres amb més interns, com Brians 1, Brians 2, Quatre Camins i Lledoners, han estat els que han incorporat més professionals aquest estiu, en concret cinc cadascun.

A més, també s’han incorporat quatre dinamitzadors a la presó de Puig de les Basses, tres a les de Mas d’Enric i Ponent, i dues a la de Joves, Dones i el centre Obert 2.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és dinamitzar i donar suport professional a les presons en època estival per garantir aquest tipus d’intervencions, que aporten un reforç en el funcionament dels centres penitenciaris durant un període d’uns tres mesos.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.