Societat

El col·lectiu La Cuina de l’Empordanet recull històries de pesca i cuina de la Costa Brava

El llibre “Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava” consta de tretze capítols que destaquen les poblacions i les seves històries pesqueres

El col·lectiu gastronòmic La Cuina de l’Empordanet ha editat el llibre “Memòries de la tradició pesquera i gastronòmica de la Costa Brava”. L’obra, que presenta tretze capítols, planteja un recorregut històric de la pesca i la cuina a través de les poblacions costaneres de Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, l’Estartit, sa Riera, Tamariu, Llafranc, Calella de Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Blanes.

Així mateix, cada capítol del llibre se centra en una localitat diferent de la Costa Brava, on s’ha pescat històricament o es pesca actualment de manera professional. Les pàgines es complementen amb les vivències de pescadors jubilats, actius i altres persones que han tingut una relació propera amb la pesca, segons manifesta l’entitat a través d’un comunicat.

A més de les narratives, el llibre també incorpora una altra dimensió de la cultura local: la gastronomia. Cada capítol conclou amb una recepta d’un restaurant membre de La Cuina de l’Empordanet, utilitzant espècies de peix i marisc que han estat destacades al llarg de la història pesquera de cada poble.

El projecte ha rebut el suport financer del Fons Europeu Marítim i de la Pesca a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava. Un total de 1.000 còpies del llibre han estat impresos, i estaran disponibles a partir del 4 de setembre. Els interessats podran obtenir-ne un exemplar de dues maneres: sol·licitant un plat a base d’alguna de les espècies pesqueres destacades als restaurants membres del col·lectiu; o assistint a una de les presentacions que inclouran sessions de cuina en viu. Les presentacions tindran lloc a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà (Vall-llobrega) el 4 de setembre, a l’Espai del Peix (Palamós) el 5 de setembre i a la Maram (l’Escala) el 6 de setembre.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.