Societat

Girona identifica 17 espècies invasores a les hortes de Santa Eugènia

L’Ajuntament redacta un pla per preservar l’espai natural i convertir-lo en atractiu turístic sostenible

L’Ajuntament de Girona ha dut a terme un estudi per identificar espècies invasores a les hortes de Santa Eugènia, amb l’objectiu de preservar la qualitat de l’espai natural i convertir-lo en un atractiu turístic sostenible, gastronòmic i de natura, dins la marca “Menja’t Girona”. La diagnosi ha permès identificar 17 espècies invasores, entre les quals set són considerades com a flora exòtica invasora. A més, s’han detectat vuit espècies de flora ornamental i dues espècies de flora exòtica diferents, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat.

El consistori ha elaborat un Pla d’actuacions que se centra en tres nivells de prioritat. En primer lloc, s’ha establert l’erradicació de l’Ailant, una espècie reconegudament invasora i preocupant segons la normativa europea. La segona prioritat inclou accions de control sobre altres espècies com el Miraguà de jardí, el Plomall de la pampa, la Budleia i la Figuera de moro. Finalment, s’abordarà el control de 7 espècies ornamentals.

La vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis, destaca que aquesta actuació busca generar un nou espai natural i hortícola, respectuós amb el canvi ambiental global i en harmonia amb la fauna i flora autòctona. El pla també té l’objectiu de realçar el patrimoni natural i paisatgístic de les hortes, afavorir activitats hortícoles sostenibles i promocionar un turisme de natura de qualitat. A més, s’emmarca dins l’eix 1 “Transició verda i sostenible” del projecte “PSTD Menja’t Girona” i contribueix a l’assoliment de l’objectiu “15. Vida d’ecosistemes terrestres” dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Amb tot, el treball de diagnosi i la redacció del pla han estat realitzats per l’empresa Galanthus Natura, amb l’objectiu de millorar el control i reduir els impactes de les espècies invasores sobre la biodiversitat i els ecosistemes de l’espai de les hortes de Santa Eugènia.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.