Societat

societat

Rècord de dones que opten a ser agents rurals a Catalunya

Amb més de 900 apuntades a la convocatòria, s’hi bat el rècord d’inscripcions femenines

Un total de 938 dones s’han inscrit a la convocatòria d’accés al Cos d’Agents Rurals en la categoria d’agent de l’escala bàsica que va tancar aquest dilluns. Aquesta xifra és superior a la de l’última convocatòria, a la qual hi van acudir unes 800 dones, i de fet bat el rècord d’inscripcions femenines per accedir al cos.

En total, hi ha 2.551 persones inscrites que opten a 100 places, 40 reservades per a dones, informa l’ACN. Actualment, el col·lectiu femení representa només el 14% del personal del cos operatiu. El 2020, per exemple, només es van presentar a convocatòria 399 dones, en comparació a les més de 900 que s’hi han presentat ara.

En els últims anys, el Departament d’Interior ha engegat campanyes per incrementar les candidatures femenines i s’han adaptat els barems de puntuació en les proves físiques d’accés, a més de reduir o eliminar requisits com l’alçada, entre altres.

La convocatòria de 100 places que ara s’ha tancat s’emmarca en un pla estratègic que preveu un increment de la plantilla fins a l’any vinent de 300 agents. També preveu un augment de 50 places de personal tècnic, administratiu i personal laboral per consolidar-ne l’estructura.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.