Societat

Mataró

Cares conegudes per fer pinya amb els Capgrossos per Les Santes

Amb la campanya Posa’t la blava els Capgrossos de Mataró han buscat les cares conegudes entre els excastellers perquè es tornin a posar la camisa de la colla per a l’actuació de festa major. El cap de tronc de la colla, Mia Castellví, ha explicat que “hi ha massa camises penjades als armaris” i conviden els més de 3.000 castellers que han format part de l’entitat a participar en la diada castellera, que aquest any canvia de data, per no coincidir amb la jornada electoral, i es farà dissabte a la tarda amb els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa.

La campanya, que s’està difonent per les xarxes socials, presentarà cares conegudes com el duet mataroní The Tyets, que havien format part de la colla, amb Oriol de Ramon pujant al tronc i Xavi Coca fent pinya. També s’animen a recuperar la camisa dels Capgrossos que tenien les waterpolistes Marta Bach i Roser Tarragó i el periodista Espartac Peran. L’exconcursant d’Eufòria que havia sigut canalla de la colla, la Llum, apareixerà amb les germanes Pérez, que són influencers.

“Els castells sempre volen més gent”, recorda Mia Castellví, que agraeix la implicació dels padrins que animen a participar en l’actuació i fer “més grans unes pinyes” en una diada en què es volen aixecar castells de 9. Els Capgrossos pensen a fer el 3 de 9 i volen intentar el 4 de 9 si disposen de prou gent a plaça.

“Els castells de gamma extra potser no arribaran per Les Santes però esperem que ho facin al llarg de la temporada”, confia el cap de tronc en un moment “tècnicament bo”. L’objectiu per a la festa major és aconseguir la tripleta màgica, que formarien el 3 de 9 amb folre i 5 de 8 que ja han pogut fer aquesta temporada, i el 4 de 9 amb folre, que no aconsegueixen des del 2019. L’assaig especial de Les Santes serà aquest divendres, a la mateixa plaça Santa Anna, on es treballarà primer amb la canalla i després faran l’assaig general. La festa acabarà amb un concert.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.