Política

El govern deixa de finançar les escoles de secundària que segreguen per sexe

Deixaran de rebre el concert aquest curs que ve i si la sentència del TSJC és ferma demanaran devolucions

La batalla contra la segregació escolar de la Generalitat avança, amb un triomf significatiu. El govern tanca l’aixeta definitivament a les escoles de secundària que segreguen per sexe i cap centre rebrà finançament de la Generalitat a partir del 6 de setembre. Els instituts de secundària que encara segueixin aquest model deixaran de rebre diners públics a partir d’aquest curs que ve, segons ha anunciat la consellera d’Educació, Anna Simó, perquè ha explicat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha aixecat les mesures cautelars que va dictar a les escoles Viaró i Can Joliu i que han obligat l’executiu a pagar-los el concert aquest curs 2022-2023 i això ha obert la porta a acabar amb el finançament de la segregació. La consellera ha celebrat la decisió, però no s’ha quedat aquí: ha dit que si la sentència ferma dona la raó a la Generalitat iniciaran els tràmits per exigir el retorn d’aquestes quantitats. “Avui qui guanya és la coeducació i la igualtat entre nens i nenes”, ha assegurat Simó en una compareixença davant dels mitjans de comunicació.

D’altra banda, ha avisat que els centres concertats de primària que separen per sexes deixaran de rebre l’aportació pública l’estiu del 2027, quan finalitzi el concert que se’ls va renovar durant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

La Generalitat havia presentat escrits de revocació de les mesures cautelars del TSJC, després que el Tribunal Constitucional (TC) avalés la disposició addicional de la llei educativa Lomloe, que prohibeix sufragar amb fons públics aquest tipus de centres. El departament havia retirat el concert d’ESO als centres que mantenien l’escolarització diferenciada emparant-se en la nova norma estatal i el TSJC va suspendre cautelarment aquesta retirada, però ara les mesures cautelars són història. El final del concert per a les escoles primària que segreguen és d’aquí a quatre anys, el 2027.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.