Societat

El tercer sector i entitats LGTBI criden a votar perquè l’extrema dreta no esborri drets conquerits

Alerten dels riscos de reproduir acords PP-Vox després de les eleccions del 23 J

Els acords amb l’extrema dreta en alguns municipis ha implicat la retirada de les banderes LGTBI i en un ajuntament de la comunitat de Madrid s’ha censurat la versió teatral de l’obra feminista Orlando, de Virginia Wolf. Són actuacions que alerten molt del que pot passar si el vot a Vox creix en les properes eleccions generals. Davant d’aquestes i altres amenaces, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i la Federació d’Entitats LGTBI han fet una crida a la mobilització del vot en defensa dels drets socials conquerits en els darrers anys i que l’avenç de l’extrema dreta pot posar en perill.

Aquesta crida per preservar els drets de les dones, el col·lectiu LGTBI,les persones d’origen estranger, les racialitzades i les persones en situació de vulnerabilitat per qualsevol altra raó es materialitza en la campanya de sensibilització Atura el retrocés, vota pels teus drets’ que alerta del perill real d’una involució dels drets socials i civils i de la creació d’un clima polític i institucional que qüestioni tota la lluita aconseguida en les darreres dècades.

Les dues plataformes alerten que la societat és “a les portes d’un risc real de pèrdua de drets i de fer passes enrere” i subratllen que és una tendència en auge a Europa i en nombrosos països occidentals.

Entre els drets compromesos en les pròximes eleccions generals hi ha una bateria molt àmplia, entre la que destaquen “el dret a l’avortament i tots els drets sexuals i reproductius; el dret a una mort digna; el dret a la sanitat pública universal d’accés gratuït per a tothom; el dret a la igualtat de tracte i la no-discriminació; el dret a l’habitatge que ara preveu mesures per dificultar el desnonament de persones en situació de vulnerabilitat; el dret a la igualtat real i efectiva del col·lectiu LGTBI”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.