Societat

Denuncien una agressió a una dona trans al metro de Barcelona

Un passatger la va increpar i atacar a la línia 1 a l’alçada de Plaça Catalunya

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha denunciat una agressió a una dona trans al metro de Barcelona. L’atac, segons informa l’ACN, es va produir ahir dissabte cap a les nou del vespre a la línia L1 i a l’alçada de l’estació de plaça de Catalunya. En un vídeo d’uns 40 segons de durada penjat a les xarxes socials, es veu com un home agredeix una dona trans mentre la insulta i li fa comentaris com “surt d’aquí”, “comporta’t” o “deixa de fer el ridícul”. Hi ha diversos passatgers del vagó que ho presencien i algun d’ells intenta frenar l’atacant. El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha condemnat aquesta nova agressió LGTBI-fòbica i ha comunicat els fets al Mossos d’Esquadra, que estan investigant el cas.

La policia catalana, no obstant això, ha comunicat que no hi ha encara cap denúncia concreta, però l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTM) ha obert una investigació. “Si es pot parlar amb la víctima o amb diversos testimonis llavors es podrà tipificar com una agressió homòfoba o transfòbica”.

“Hem registrat la incidència i l’hem validat, hem parlat amb testimonis i hem traslladat aquesta agressió a TMB i Mossos. I ara estem treballant per donar tot el suport necessari a la víctima”, ha continuat Rodríguez. “En les properes hores esperem que s’activin tots els protocols, es detingui l’agressor i es doni suport a la persona agredida”, ha reblat el president de l’OCH, que es posa a disposició de la persona afectada en els serveis d’acompanyament psicosocial i assessorament jurídic.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.