Estats Units
L’FDA aprova els estudis en humans dels implants cerebrals d’Elon Musk
L’agència del medicament dels EUA havia expressat la seva preocupació pel possible sobreescalfament dels xips de Neuralink
El fundador de Tesla ja va pronosticar al desembre que els assajos començarien en sis mesos
L’agència del medicament dels Estats Units d’Amèrica (EUA) ha aprovat que Neuralink, la companyia de dispositius mèdics propietat d’Elon Musk, iniciï els estudis en pacients humans dels seus implants cerebrals.
“Estem encantats d’anunciar que hem rebut l’autorització de l’FDA (Foods and Drugs Administration) per llançar el nostre primer estudi clínic en humans”, ha escrit l’empresa a Twitter, la xarxa social que també és de Musk. “És un primer pas important que un dia permetrà que la nostra tecnologia ajudi moltes persones”, subratlla el missatge.
We are excited to share that we have received the FDA’s approval to launch our first-in-human clinical study!
— Neuralink (@neuralink) May 25, 2023
This is the result of incredible work by the Neuralink team in close collaboration with the FDA and represents an important first step that will one day allow our…
El fundador de Tesla i SpaceX ja es va mostrar confiat el passat desembre que Neuralink estaria a punt per realitzar implants en éssers humans en un termini de sis mesos. El magnat va explicar aleshores que l’FDA havia expressat la seva preocupació pel possible escalfament de l’implant i la fuita d’elements químics cap a la massa cerebral. L’empresa ha destacat avui que l’aprovació de l’agència reguladora nord-americana “és el resultat d’un treball increïble de l’equip de Neuralink en estreta col·laboració amb l’FDA”.
Restablir funcions cerebrals malmeses
Diverses iniciatives desenvolupen dispositius per connectar el cervell a ordinadors, per intentar tractar trastorns cerebrals, superar lesions al cervell i altres aplicacions.
L’implant de Neuralink intenta llegir l’activitat cerebral per transmetre ordres que restableixin funcions malmeses, per exemple, per un infart cerebral o una esclerosi lateral amiotròfica. Fins ara aquest tipus de dispositius han treballat en una mateixa direcció, des del cervell cap a l’exterior, normalment cap a un ordinador que processa les senyals. El projecte de Neuralink aspira a poder traslladar també informació en sentit contrari, cap al cervell.
La companyia d’Elon Musk treballa en dos tipus d’implant, un per restaurar la visió fins i tot en persones que no n’han tingut mai i un altre per restablir les funcions corporals bàsiques en persones que pateixen paràlisi per lesions a la medul·la espinal.