societat
La Bullipedia de Ferran Adrià premiada per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia 2023
El vigatà Lluc Crusellas s’ha emportat el ‘Prix au Chef Pâtissier’
L’Acadèmia Internacional de Gastronomia (AIG) ha reconegut l’enciclopèdia la Bullipedia de Ferran Adrià amb el ‘Grand Prix de la Culture Gastronomique 2023’ i el pastisser vigatà Lluc Crusellas s’ha emportat el ‘Prix au Chef Pâtissier 2023’. En un comunicat de la Reial Acadèmia de Gastronomia, recollit per l’ACN, han explicat que la iniciativa d’Adrià és un dels “grans projectes” del Bullifoundation, que ha publicat vint-i-tres volums dels cinquanta previstos.
Pel que fa a Crusellas, han aplaudit que recentment va ser proclamat amb el ‘World Chocolate Masters 2022’, que va ser el més jove de la història i el primer a l’Estat espanyol en rebre’l. Entre els premiats també hi ha José Polo, que ha rebut el ‘Grand Prix de l’Art de la Salle 2023’.
Els premis de 2023 han comptat amb Paco Morales, que ha rebut el ‘Prix Au Chef de l’Avenir 2023’, i amb la sommelier Lucía Fuentes, que s’ha emportat el ‘Prix au Sommelier 2023’.
L’edició de 2023 també ha premiat el llibre Cenador de Amós (Montagud Editores) del cuiner Jesús Sánchez amb el ‘Prix de la Littérature Gastronomique 2023’ i el curtmetratge Carácter del Miniseri d’Agricultura, Pesca i Alimentació amb el Prix Multimedia 2023.