Política

eleccions

Victòria independentista a la Polinèsia Francesa

El partit autonomista, fins ara al poder, és el gran derrotat dels comicis

El partit independentista Tavini, d’Oscar Temaru, ha guanyat per majoria absoluta les eleccions territorials de la Polinèsia Francesa, la segona volta de la qual es fer el diumenge. Els resultats s’han fet públics aquest dilluns. El partit guanyador ha obtingut un 44,5% dels vots i 38 escons en una Assemblea territorial de 57 membres, la qual cosa li permetrà governar durant els pròxims cinc anys.

El ministre d’Interior francès, Gérald Darmanin, ha felicitat el guanyador i ha constatat que “els polinesis han votat pel canvi”. En un missatge a Twitter, ha assegurat que el govern de París treballarà amb la nova majoria “amb compromís i rigor per continuar millorant la vida quotidiana dels nostres conciutadans”.

També han aconseguit representació dos partits autonomistes: Tapura (fins ara al poder) amb un 38,5% dels vots i 16 escons, i A Here, que ha tingut un 17,2% dels sufragis i tres membres de l’Assemblea.

La Polinèsia és, juntament amb Nova Caledònia, un dels dos territoris francesos al Pacífic, i té una població d’una mica més de 300.000 persones repartits en 78 illes habitades del les 118 que componen l’arxipèlag. La seva capital és Papeete, a l’illa de Tahití.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.