Societat

societat

Barcelona frena una polèmica reestructuració del servei d’atenció a treballadores sexuals

La comissió de govern havia d’aprovar demà un nou contracte amb la fundació que gestiona el servei

Hi ha en qüestió el futur laboral de cinc treballadores

L’Ajuntament de Barcelona ha frenat, a última hora, la reestructuració del Servei d’Atenció Socioeducatiu, SAS, dirigit a treballadores sexuals. La comissió de govern havia de debatre demà un nou contracte amb la Fundació Surt, que gestiona el servei, que posa en perill el futur de cinc treballadores del servei, segons fons sindicals.

La negociació del nou contracte sorgeig del fet que en els últims mesos onze treballadores del servei han estat incorporades la plantilla municipal, després que guanyessin demandes judicials presentades en aquest sentit. És la internalització d’aquests contractes el que ha fet modificar les condicions generals de la relació de l’Ajuntament amb la fundació Surt que ara proposa un nou marc d’entesa.

Fons municipals, consultades per El Punt Avui, asseguren que “es garanteix el manteniment del servei”. Per la seva part, fonts sindicals expliquen que hi ha en risc cinc llocs de treball, entre els quals el de l’atenció psicològica, la coordinació, la treballadora social i l’administrativa. Si deixen de treballar per SAS, aquestes treballadores podrien ser recol·locades en altres serveis que presta la fundació. Es dóna la circumstància que aquestes treballadores també tenen demandes interposades per passar a formar part de la plantilla municipal, però els seus processos s’han endarrerit. Una d’elles, la psicòloga, té el judici fixat pel juny.

El SAS atén 400 dones que han exercit o exerceixen la prostitució, especialment a la via pública. El servei de psicologia, un dels amenaçats amb la nova situació, atén un centenar de dones.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.