El petit gran príncep visita Barcelona
La Livraria Lello de Porto, una de les més emblemàtiques del món, té una parada a Barcelona on presenta primeres edicions del seu ‘best seller’
El Petit Príncep ha estat traduït a més de 500 idiomes i dialectes i ven cada any més de cinc milions d’exemplars a tot el món. Ja poden passar els anys, i ja en són vuitanta, que l’obra d’Antoine de Saint-Exupéry que es va publicar per primera vegada a Nova York el 6 d’abril del 1943, que continua sent un dels llibres més venuts i, encara més important, dels més llegits. Està considerat el millor llibre francès del segle XX i cada any, el 29 de juny, se celebra el Dia d’El Petit Príncep, en homenatge al seu autor, que va néixer aquell dia a Lió. El llibre és una faula mítica i un relat filosòfic que interroga sobre la relació de l’ésser humà amb el seu proïsme i amb el mon. Destil·la simplicitat i dona peu a la reflexió al voltant de temes universals com poden ser l’amor, l’amistat, la responsabilitat i el sentit de la vida. Un dels valors pel qual el llibre és tan apreciat i recomanat a la lectura de grans i petits és perquè ofereix diverses capes de lectura.
Un bon exemple que ha estat i és un fenomen literari és el de la Livraria Lello, la llibreria insígnia de Porto (Portugal), considerada una de les més emblemàtiques del món, que amb un segle d’història rep diàriament legions de lectors i turistes. No només la visiten per contemplar-ne la bellesa arquitectònica –obra de Francisco Xavier Esteves– o perquè es diu que l’escriptora J. K. Rowling s’hi va inspirar –amb l’interior, on hi destaca una extraordinària escala central de color vermell– per recrear l’establiment on Harry Potter comprava els seus llibres abans d’estudiar a l’acadèmia de màgia de Hogwarts, sinó també perquè s’ha establert com una mena de tradició d’anar-hi a comprar El Petit Príncep. N’és el supervendes, amb més de 200 exemplars venuts diàriament i una sala temàtica dedicada a l’obra de l’autor. La notícia és que la llibreria portuguesa tindrà parada per Sant Jordi a Barcelona i com a posseïdora de dues primeres edicions de la novel·la (1943) signades per l’autor, aquest diumenge estaran exposades per primera vegada fora del seu país, a la seva parada situada a la plaça Reial. A més, a l’estand el públic podrà trobar-hi també una edició especial 80 anys editada per la mateixa llibreria en col·laboració amb la Fundació Saint-Exupéry (França), així com dues edicions de butxaca pròpies de la llibreria.