Acaba l’operació sortida després d’un matí intens
L’AP-7 ha estat la via més afectada però també hi ha hagut cues a la C-32 i la C-16
En l’hora punta totes les vies han sumat 150 km de retencions, per sota de l’any passat
La segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa ha acabat aquest divendres a la tarda, a les tres, després d’un matí de retencions quilomètriques a la xarxa viària catalana. En el moment de més complicat totes les vies han sumat 150 quilòmetres de retencions, una xifra lleugerament per sota de l’any passat, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.
La mobilitat s’ha distribuït de manera similar cap a les destinacions de platja i les de muntanya. En els desplaçaments cap a la costa, l’AP-7 ha estat l’eix que ha concentrat més cues, sumant fins a 40 km de retencions en diferents trams, però també n’hi ha hagut a la C-32, tant al tram nord com el sud. Pel que fa a la muntanya, la congestió ha estat sobretot a la C-17.
Els problemes més destacats a l’AP-7 aquest matí han estat en el tram entre Santa Perpètua de la Mogoda i Llinars en sentit nord, i entre Sant Cugat del Vallès i Gelida cap al sud. Tot i així, des del Servei Català de Trànsit apunten que l’autopista ha registrat un 38% menys de retencions que l’any passat.
La C-32 nord ha registrat retencions al Maresme, entre Vilassar i Argentona, i al Baix Llobregat i Garraf, entre Gavà i Sitges.
Les cues a la C-16 s’han concentrat entre Berga i Cercs.
També hi ha hagut circulació densa per accedir a la Costa Brava a la C-35/C-65 a Llagostera, a l’N-II a Tordera i a la GI-600 a Blanes.
Per anar a la Costa Daurada hi ha hagut retencions a l’N-340 al Vendrell.
Els principals problemes de circulació s’han produït entre les onze del matí i la una de la tarda i l’hora punta de sortida ha estat a les dotze del migdia, quan han sortit 30.000 vehicles. L’any passat el pic de retencions en la segona fase del dispositiu de trànsit va ser cap a la una del migdia.
Fins a les tres de la tarda, han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 365.100 vehicles, un 96,1% dels 380.000 previstos i un 3,2% menys que l’any passat. Trànsit ha destacat que dijous al matí hi va haver usuaris que van avançar i esglaonar la sortida.
També ha subratllat que aquest matí no hi ha retencions provocades per accidents. De fet, només hi ha hagut un accident a l’A-2 a Martorell que no ha generat grans problemes viaris.
Sí que s’ha hagut de lamentar t un accident mortal a la L-310 a Tàrrega (Urgell). Un jove de 22 anys ha perdut la vida aquest divendres a la matinada quan el seu vehicle ha sortit de la via de matinada per causes que encara s’estan investigant. L’acompanyant davanter ha resultat ferit i ha estat traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.
Dimecres hi va haver un altre sinistre mortal a la C-221 a Batea (Terra Alta). El conductor d’un turisme va morir en una col·lisió frontal amb un camió.
Per afavorir la mobilitat en aquesta operació especial, Trànsit ha restringit la circulació als camions a l’AP-7 entre Maçanet i l’Hospitalet de l’Infant. A més, s’ha habilitat la limitació a 100 km/h per a tots els vehicles entre Martorell i Gelida. També destaca la nova limitació diària i permanent per a camions entre Calafat i Camarles. En aquest tram han de circular pel carril dret sense fer avançaments.
Trànsit preveu que entre diumenge i dilluns tornin cap a l’àrea metropolitana de Barcelona uns 600.000 vehicles.