estats un its
Continua la cerca de compradors del malmès banc Silicon Valley
Les autoritats estatunidenques permetran que es facin ofertes per a comprar tot l’SVB o per comprar-lo per parts
La Corporació Federal d’Assegurança de Dipòsits (FDIC, en anglès) ha anunciat aquest dilluns l’ampliació del termini per a presentar ofertes per a la compra del banc Silicon Valley (SVB), que les autoritats van intervenir el passat 9 de març i van rebatejar com Silicon Valley Bridge.
Les autoritats estatunidenques han indicat que per a “simplificar el procés de licitació i ampliar el grup de licitadors potencials” la FDIC permetrà que es presentin ofertes separades per a adquirir, d’una banda, el Silicon Valley Bridge Bank i, d’altra banda, la seva subsidiària Silicon Valley Private Bank.
El termini per a presentar les licitacions s’estén, en el primer cas, fins al dimecres i, en el segon, fins al divendres.
La desfeta de l’SVB, especialitzat en tecnològiques emergents, es va deure al fet que durant el boom tecnològic de la pandèmia va acumular una gran quantitat de capital líquid que va invertir en la seva major part en bons del Tresor a llarg termini, en un moment en el qual els tipus d’interès eren molt baixos.
Després de la fi de les vaques grosses per a les tecnològiques, molts clients de l’SVB van començar a reclamar els seus estalvis per a navegar en els nous temps. Però l’SVB tenia aquests diners invertits en bons a llarg termini que encara necessitaven temps per a madurar, i la seva recuperació el va obligar a perdre diners.
Arribats a aquest punt, es va deslligar la histèria entre els seus clients, que es van precipitar a retirar els seus fons, la qual cosa va provocar la desfeta del banc i va activar la intervenció de les autoritats amb la intenció d’estabilitzar la institució per a després posar-la a la venda.
D’altra banda, anit, la FDIC va anunciar que el Flagstar Bank, una filial del Nova York Community Bancorp, va arribar a un acord per a adquirir la major part del Signature Bank, que va ser intervingut per les autoritats després del col·lapse de l’SVB.
La tempesta financera ha escombrat aquestes dues institucions i ha castigat severament el First Republic Bank, que va ser rescatat dijous passat per una desena de companyies del sector que van injectar 30.000 milions de dòlars en la castigada organització. Malgrat aquesta ajuda, les accions de First Republic queien avui gairebé un 15%, deixant clar que la injecció de liquiditat no ha convençut als inversors.