Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La missió d'eurodiputats recomana a Espanya transparència sobre els fons europeus

Alerta el govern espanyol que la Comissió Europea castigarà Espanya si no culmina la reforma de les pensions

La missió d’eurodiputats de la comissió de Control Pressupostari del Parlament Europeu (PE) ha recomanat aquest dimecres a Espanya que garanteixi l’accessibilitat i la claredat de la informació sobre els fons europeus, en el marc d’una visita a Madrid per a supervisar l’execució del Pla de Recuperació.

“Recomanem a les autoritats espanyoles que garanteixin que la informació sobre els projectes dels pagaments i les reformes es publiqui d’una manera més accessible, més estructurada” i “incloent informació sobre aquells qui reben finalment els fons”, ha dit, en nom de la delegació, Monika Hohlmeier (PPE), cap de la missió.

En aquesta línia, ha insistit “de manera encarida” que s’ofereixi “un accés clarament millorat per a saber quants fons hi ha disponibles, com, quan i qui els gasta, i que es conegui detalladament els beneficiaris”, ha agregat.

Així mateix, ha subratllat la importància que el govern espanyol “representi la mateixa línia de tolerància zero” amb la corrupció que la comissió parlamentària de la qual és presidenta.

D’altra banda, Hohlmeier ha descartat “possibles infraccions de tipus frau” després de la seva visita, i ha recordat que encara hi ha “una fita una mica ressagada” en el pla espanyol, en referència a la reforma de les pensions.

La Comissió Europea va alertar aquest dimarts que penalitzarà a Espanya si no culmina la reforma de pensions.

“El ministre (d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá) ahir ens va concedir molt de temps i es va mostrar confiat que en els pròxims mesos es resoldrà aquest problema. Jo no puc aventurar ni anticipar res”, ha sentenciat l’eurodiputada alemanya.

Així mateix, en representació de la delegació parlamentària, Hohlmeier va fer una crida al govern central i a les Comunitats Autònomes perquè “aprofundeixin i reforcin la cogovernança” i facin que funcioni de “manera òptima”. “La càrrega administrativa és una queixa comuna” entre els actors involucrats, ha afegit.

Així mateix, va subratllar la necessitat de “brindar més recursos i suport tècnic” per a garantir que hi hagi una ràpida implementació del pla, a fi de “llevar les traves per a donar més suport als autònoms i a les pimes” i de “garantir un accés ràpid, just i total als fons”.

En el marc d’aquesta visita de tres dies, els eurodiputats han mantingut trobades amb la vicepresidenta primera del govern, Nadia Calviño, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i amb el ministre Escrivá, així com amb representants de governs regionals, patronal i sindicats.

Les conclusions presentades aquest dimecres per part d’aquesta missió, no obstant això, no seran vinculants de cara a futurs desemborsaments, ja que l’anàlisi i aprovació de cadascun d’ells corresponen a la Comissió Europea i els estats membres.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.