Política

estat espanyol

El PP nega que Mañueco desplegui el protocol de Vox i acusa els d’Abascal de fer-li el joc a Sánchez

El portaveu de campanya del PP diu que Vox ha ajudat a “desviar el focus” sobre la llei del ‘només sí és sí’

El portaveu de campanya del PP, Borja Semper, ha negat aquest dilluns que el president de Castella i Lleó, el popular Alfonso Fernández Mañueco, estigui disposat a activar el protocol antiavortament que va anunciar el seu vicepresident (de Vox), i ha acusat la formació de Santiago Abascal d’obrir un debat que és “una ganga” per al govern de Pedro Sánchez.

“Vox arriba al rescat mediàtic de Sánchez i és una ganga per al govern de Sánchez i Podem”, ha dit, perquè “amb aquestes mesures insensibles aconsegueix soroll mediàtic”, i el govern espanyol “aconsegueix desviar l’atenció dels problemes que sí que s’han aprovat i que afecten els drets de les dones”, en referència a la llei del ‘només sí és sí’.

Segons Semper, a la seva declaració institucional, Mañueco ha afirmat que el govern de Castellà i Lleó “no actualitzarà cap protocol” i continuarà aplicant la llei que està vigent. “Creiem que assistim a una guerra entre Vox i el govern de Sánchez i Podem, una guerra interessada, que es retroalimenta, i que utilitza les dones en una guerra de bandes”.

Mañueco ha insistit que les mesures sanitàries per prevenir avortaments en aquesta comunitat no seran obligatòries per als metges. “No s’obligarà ni els metges ni les dones”, ha resumit Fernández Mañueco en una declaració institucional en què no hi ha hagut preguntes de la premsa.

Els ginecòlegs desaconsellen les mesures antiavortament de Vox

La Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO) ha demanat a Castella i Lleó reconsiderar les seves mesures antiavortament perquè la tècnica doppler per a sentir el batec fetal cal usar-la de manera “prudent” en el primer trimestre d’embaràs i la pràctica rutinària d’ecografies 4D no forma part de cap guia.

“En el cas que es confirmin les mesures que han estat anunciades pels mitjans de comunicació i de les quals no tenim constància directa, creiem que la comunitat de Castella i Lleó hauria de reconsiderar-les atesa l’opinió dels professionals”, han urgit en un comunicat conjunt la Secció d’Ecografia (SESEGO) i la Secció de Medicina Perinatal de la SEGO.

Mesures que, malgrat que avui entren en vigor, no han rebut encara els professionals de la comunitat; entre elles, segons l’informat pel vicepresident de la Junta, Juan García-Gallardo, s’inclou un protocol de batec fetal, de manera que pugui identificar-se en una ecografia doppler a partir de la sisena setmana d’embaràs.

Però, d’una banda, i tal com exposen els experts en ginecologia i obstetrícia, existeix consens científic a “fer un ús prudent del doppler” durant el primer trimestre de la gestació pels “potencials efectes tèrmics i/o mecànics indesitjables sobre l’embrió” i, en cas de requerir-se, ha de seguir-se el principi ALARA (de l’anglès “As Low As Reasonably Achievable”, és a dir, “tan baix com sigui raonablement possible”).

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.