Política

Illa veu “verd” un possible acord de pressupostos amb el PSC

El cap de l’oposició es reuneix amb el president Aragonès per negociar els comptes

El líder del PSC, Salvador Illa, s’ha reunit aquest dimecres amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per abordar l’estat de la negociació pressupostària i li ha traslladat que, segons el parer dels socialistes, “les coses estan verdes” i que encara s’està “lluny d’un acord”.

El govern de Pere Aragonès i En Comú Podem han tancat un acord per als pressupostos catalans del 2023, un pacte que el president català i la líder parlamentària dels comuns, Jessica Albiach, signen aquesta mateixa tarda al Palau de la Generalitat.

Malgrat que el govern ha aconseguit tancar aquest primer acord sobre pressupostos, el suport dels comuns no és suficient per aconseguir aprovar els comptes, de manera que la Generalitat haurà de seguir negociant amb els grups de PSC-Units i JxCat per garantir que els pressupostos del 2023 puguin tirar endavant al Parlament.

En declaracions als mitjans al Parlament, Illa ha explicat que aquest migdia s’ha reunit amb Aragonès en el marc d’aquesta negociació pressupostària: “Li he traslladat que, pel que fa al meu partit, les coses estan verdes”.

Admetent que “és veritat que últimament el mètode de treball ha millorat” en les reunions amb el govern, ha matisat: “He de ser sincer. Estem lluny d’un acord encara, cal treballar més”.

El cap de l’oposició a Catalunya ha dit que “estudiarà” l’acord tancat entre el govern i els comuns quan es faci públic i que, en tot cas, els socialistes “continuaran negociant”.

Però ha recalcat que la prioritat del PSC és “tenir un bon pressupost”, més que la urgència per tancar-ho al més aviat possible, com pretén el Govern, si bé Illa ha dit que el seu objectiu és poder aconseguir un pacte “al més aviat possible”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.