La manifestació de l’esquerra independentista aplega més d’un miler de persones al centre de Barcelona
Els organitzadors xifren l’assistència en 8.000 persones i l’Ajuntament la rebaixa a 1.500
Al passeig Lluís Companys, algunes persones han cremat una imatge de Pere Aragonès amb Pedro Sànchez
L’esquerra independentista ha aplegat aquest diumenge més d’un miler de persones en la manifestació convocada per organitzacions com la CUP, Arran o Alerta Solidària al centre de Barcelona amb motiu de la Diada. Els organitzadors han situat l’assistència en unes 8.000 persones, una xifra que l’Ajuntament de la ciutat rebaixa a 1.500.
La marxa, que ha avançat rere el lema Fins a vèncer, ha començat a la plaça Urquinaona i ha baixat pel carrer Sant Pere fins a Arc de Triomf. Durant la mobilització s’han sentit crides com ara “ERC i Junts, la paciència s’ha acabat”.
La manifestació ha continuat pel passeig de Lluís Companys, on alguns participants han cremat una foto de grans dimensions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el president del govern de la Generalitat, Pere Aragonès. Els protagonistes de l’acció han impedit que els periodistes l’enregistressin i han deixat la foto a mig cremar.
Al mateix punt la protesta ha passat per la zona on Òmnium Cultural ha organitzat els Concerts per la Independència, sense que s’hagi registrat cap fricció entre els dos grups.
Cap a un quart de nou de la nit la marxa ha acabat al Centre Cultural del Born, on hi ha hagut els parlaments polítics. Entre els participants s’ha pogut veure activistes com Marcel Vivet, una de les persones que aguantava la pancarta, o diputats de la CUP com Carles Riera, Dolors Sabaté o Maria Sirvent, entre d’altres.
A l’inici de la manifestació, Sirvent, que és membre del secretariat nacional de la CUP, ha celebrat que milers de persones hagin sortit als carrers de pobles i ciutats del país durant la Diada per reclamar la independència com a via per garantir els drets socials del conjunt de la població. L’exdiputada ha destacat que al carrer es nota el “desencís” dels catalans pel fet que els governs espanyol i català no impulsin un programa ambiciós per fer front a l’actual crisi social i económica.
Per tot això, ha reivindicat la mobilització als carrers més enllà de la Diada per fer pressió i aconseguir una societat més justa.