Formació en perspectiva de gènere a tècnics d’atenció primària
Segons l’Institut Català de les Dones el 26,5% de les dones ateses han estat derivades des dels Serveis Socials
La formació s’està fent a 1.200 professionals pe detectar i atendre violències masclistes
La Generalitat està formant en perspectiva de gènere i atenció a les violències masclistes a prop de 1.200 professionals d’atenció primària de serveis socials i atenció a les violències masclistes.
Segons l’Institut Català de les Dones, aquesta atenció primària és la porta d’entrada principal de les dones als serveis especialitzats en violències masclistes, per la qual cosa la formació del personal que en forma part es considera molt important. En concret, el 26,5% de les dones ateses pels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de Catalunya (SIAD) han estat derivades des dels Serveis Socials.
Aquest percentatge augmenta fins al 33,4 % si només es té en compte a aquelles dones ateses de les quals es coneixia el canal d’entrada al servei.
El següent agent derivador, apunten, són els serveis i centres sanitaris, amb el 9,8 % de les dones ateses en els SIAD, mentre que el 6 % de les dones ateses són derivades des de Mossos d’Esquadra.
En les formacions, de 15 hores de durada, es reforcen les eines pràctiques per a la prevenció de les desigualtats de gènere i les violències masclistes, la detecció de casos, les derivacions a la xarxa d’atenció especialitzada i el seguiment dels processos, a més de la dotació d’eines a les dones per a la seva recuperació i reparació.
Els objectius són garantir una formació en detecció i atenció de les violències masclistes a tots els professionals, així com avaluar el risc, donar acompanyament i empoderar les dones.