Una multitudinària marxa de l’orgull omple el Paral·lel
La Pride BCN ha dedicat l’edició d’aquest any a la visibilitat del col·lectiu lesbià
Aquesta tarda també hi ha convocada una manifestació per l’alliberament sexual i de gènere entre la plaça d’Universitat i Sant Jaume
El col·lectiu LGTBIQ+ ha celebrat aquest dissabte la marxa de l’orgull a Barcelona per reivindicar els drets d’aquests col·lectius.
La desfilada Pride BCN ha arrencat poc abans de les sis de la tarda del parc de les Tres Xemeneies i ha avançat durant més d’una hora per l’avinguda del Paral·lel cap a la plaça d’Espanya. Milers de persones s’han sumat a la convocatòria en un ambient festiu i reivindicatiu. Carrosses d’entitats, empreses, partits polítics i institucions han protagonitzat una llarga rua, que ha acabat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, on s’ha llegit un manifest. En aquest punt, una festa tanca la jornada.
La marxa de l’orgull ha estat dedicada aquest any a donar visibilitat col·lectiu lesbià. Sota el lema Bollomami, la Pride ha volgut posar de manifest les diferents realitats i identitats d’aquest col·lectiu i, alhora, denunciar la invisibilitat i les desigualtats que pateixen.
En paral·lel, una protesta alternativa per l’alliberament LGTBI convocada pel col·lectiu Crida LGTBI ha aplegat unes 1.500 persones (segons la Guàrdia Urbana) al cor de la ciutat. La manifestació, de caràcter més social, ha sortit a dos quarts de set de la tarda de la plaça Universitat en direcció a la plaça de Sant Jaume, on s’ha llegit un manifest en defensa “la unió de les lluites feminista, antiracista, de classe i LGBTI”.
🟣 A punt de començar la 46a manifestació per l'alliberament sexual i de gènere a plaça Universitat
— Crida LGBTI 🌊🏳️🌈🇵🇸 (@CridaLGBTI) June 25, 2022
Arrenquem amb les declaracions en directe a @324cat pic.twitter.com/OCrLt6JAx3
Des de la Crida LGBTI critiquen el Pride BCN per estar “patrocinat” per empreses de “dubtosa moralitat”.