Successos

Oceania

Quatre ferits en un atac “aleatori” amb ganivet a Nova Zelanda

Un jove ha agredit altres vianants al nord d’Auckland, al ciutat més poblada del país

L’individu ha estat detingut ràpidament

Quatre persones han resultat ferides lleus aquest dijous en un atac amb un ganivet al nord de la ciutat d’Auckland, a l’Illa del Nord de Nova Zelanda i la més poblada del país, en un incident “aleatori” que ha conclòs amb la detenció de l’atacant.

“No ha estat un incident planificat sinó un atac aleatori”, ha dit la superintendent Naila Hassan en una roda de premsa en la que no ha donat més detalls ni el motiu de l’incident.

La cap policial ha explicat que el presumpte agressor, un resident a la ciutat que no ha estat identificat, ha atacat a ganivetades poc abans del migdia altres vianants a la Badia Murrays, a uns 18 Km. al nord d’Auckland. Segons testimonis citats pel diari New Zealand, es tracta d’un home d’uns 20 anys que duia un ganivet de 20 cm.

L’agressor ha estat capturat per “cinc membres del públic” a la propera Badia Mairangi i després l’han lliurat a les autoritats.

Hassan ha precisat que l’incident ha estat “extremament ràpid” i la policia ha “respost ràpidament, ha detingut el delinqüent i ha evitat un dany més gran a les nostres comunitats”.


Dos atacs terroristes en tres anys
Nova Zelanda, un país afable amb baixes dades de delinqüència, ha estat escenari de dos atacs terroristes des de 2019.

Al setembre de 2021, un terrorista gihadista va ferir sis persones en un atac amb ganivet en un supermercat d’Auckland abans de ser abatut per la policia. Aquest incident va accelerar l’aprovació d’una nova llei antiterrorista.

Al març de 2019, un supremacista blanc va assassinar 51 persones i en va ferir 40 més en un atac amb armes de gran calibre contra dues mesquites a la ciutat de Christchurch, a l’Illa del Sud de Nova Zelanda.

L’autor d’aquest atac, l’australià Brenton Tarrant, va ser condemnat a cadena perpètua sense dret a llibertat condicional i va ser la primera persona jutjada per terrorisme en la història del país oceànic.