Un brot de covid fa suspendre visites a l’hospital de Campdevànol
Al centre hospitalari de referència de la comarca del Ripollès hi ha onze pacients i un empleat que han donat positiu
Les habitacions incloses en la mesura restrictiva són les corresponents a una sola planta
Onze pacients i un empleat de l’ hospital de Campdevànol han donat positiu en covid-19 i el centre hospitalari ha decidit suspendre les visites de familiars a les habitacions de la segona planta, que és la zona afectada. “Amb la prohibició, volem que la infecció quedi controlada; si la gent segueix venint, el més segur és que pugui afectar altres malalts que ara mateix no estan infectats”, va manifestar ahir a l’ACN el director-gerent del centre, Joan Grané, que considera el relaxament dels ciutadans el factor determinant en els rebrots que s’estan detectant arreu del país. “La situació epidemiològica al Ripollès és molt dolenta; la gent va sense mascareta i s’ha relaxat, per això la gent s’infecta”, va afirmar.
Risc de rebrot alt
En el darrer recompte oficial (dia 28 d’abril), a la regió sanitària de Girona hi constaven 96 ingressats per coronavirus, dels qual 31 es trobaven a l’UCI. El risc de rebrot estava situat en 244, un índex alt. Entre el 19 i el 25 d’abril es van produir 15 morts per covid-19, mentre que en les dues anteriors setmanes n’havien estat 13 i 3, respectivament. I, pel que fa a ingressats, havien estat 98 i 91. Les xifres de nous infectats dels tres darreres recomptes han estat 1.125, 933 i 1.155.
Des que es fa un control estadístic de l’afectació sanitària de la covid-19 (1 de març del 2020), a la regió sanitària de Girona han mort 2.682 persones per aquesta causa.
LA FRASE
LA XIFRA
Contractació de personal a Figueres
L’any passat, la Fundació Salut Empordà ( FSE , que gestiona l’hospital de Figueres, entre altres equipaments) va incorporar més de 200 nous professionals a l’entitat, a 50 dels quals se’ls ha fet un contracte indefinit aquest any. “Es tracta d’una xifra excepcional, la més alta dels últims 10 anys, que respon a la situació viscuda per la pandèmia del coronavirus, en què va ser necessari cobrir baixes entre els professionals i reforçar l’estructura per fer front a la pressió assistencial”, argumenten fonts de la fundació. Actualment, la fundació disposa d’una plantilla de gairebé mil professionals, repartits en quatre centres de treball, i genera més de 150 llocs de feina indirectes. Això situa la FSE com una de les organitzacions amb més treballadors de la comarca de l’Alt Empordà. El seu pressupost anual supera els 80 milions d’euros.