societat
Una cabina telefònica, punt d’intercanvi de llibres
La nova ‘bibliocabina’ a la plaça de Meguidó, al districte d’Horta Guinardó, està equipada amb 200 exemplars, amb wifi i punt de càrrega pels mòbils
L’última cabina amb sostre, portes i recobriments de vidre de la ciutat de Barcelona s’ha convertit en un punt d’intercanvi de llibres.Després d‘un procés de restauració dut a terme per l’Institut Municipal de Paisatge Urbà (IMPU) representants municipals i veïnals l’han inaugurat coincidint amb la diada de Sant Jordi. Com ha destacat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, la nova bibliocabina equipada amb 200 exemplars es converteix en una “petita llibreria de barri” a l a vegada que es tracta d’un símbol de “nostàlgia” per a molts d’una època “sense mòbils”.
Una cabina amb història
Situada inicialment al carrer Lledoner número 2, el 8 de març de 2021 la cabina 8595-A va ser retirada de la seva ubicació original per ser restaurada. La cabina era l’última d’aquestes característiques que quedava a Barcelona, d’entre les més de 500 que encara hi ha a la ciutat. L’Ajuntament de Barcelona i Telefónica de España S.A van acordar la seva cessió per posar en valor aquest element singular i històric i amb la voluntat de convertir la cabina en un element de memòria col·lectiva. L’última cabina de Telefònica del model amb porta va sortir de l’anonimat gràcies a Anna Farré, antiga professora d’institut i veïna de l’Eixample que va iniciar una campanya per a preservar-la. L’ús de punt d’intercanvi de llibres es va decidir en una consulta veïnal realitzada el 2017.
El nou equipament està dotat de vidres antivandàlics i protecció antigrafiti i s’ha dotat de wifi, que donarà servei a tota la plaça. La gestió es durà a terme des del Centre Cívic Casa Groga, que controlarà l’accés a la infraestructura. A l’interior compta amb una pantalla d’informació d’activitats municipals i es podrà fer servir com a punt de recàrrega de dispositius mòbils.