Salut

La covid-19 ha impactat en el benestar emocional dels adolescents

Un estudi la Federació d’Entitats d’Atenció a la Infància i Adolescència (FEDAIA) a les comarques de Barcelona conclou que la meitat reconeix haver millorat els temps amb la família

Un 44% dels adolescents atesos pels serveis d’intervenció socioeducativa per a menors en situació de risc (SIS) de les comarques de Barcelona afirmen que l’aspecte de la pandèmia de la covid-19 que més negativament els ha impactat està relacionat amb el benestar emocional i psicològic. És una de les dades recollides en un informe de la Federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència (FEDAIA), que analitza del període de confinament fins a l’actualitat i que ha estat coordinat per la investigadora de la Universitat de Barcelona (UB) Núria Fuentes, en col·laboració amb la Diputació.

L’informe mostra que un 14% dels joves s’ha sentit més enfadat; un 26% ha tingut por o s’ha sentit angoixat i un 7%. sovint s’ha sentit sol. L’estudi fte a partir d’entrevistes, grups de discussió i qüestionaris a joves d’entre 12 i 18 anys, indica que un 66% dels participants apunten l’impacte més negatiu em l’àmbit educatiu, sobretot per haver hagut de seguir online les classes durant molt de temps. El treball també mostra que la majoria han trobat a faltar suport emocional durant aquests mesos.

D’entre els elements positius destaca que més de la meitat afirmi que ha millorat el temps amb la seva família, enfront del 12,8 % que ha apuntat el contrari. Quatre de cada deu participants han coincidit a valorar que l’acompanyament i el reforç educatiu (62,5 %) i les activitats d’oci i temps lliure (57,5 %) que s’han proposat en el servei en el qual participen els han ajudat durant aquesta etapa.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.