Política

política

Després de l'1-O

Ponsatí insta a un front independentista nou

Defensa una nova articulació política davant la “renúncia” dels partits actuals

L’eurodiputada i exconsellera d’Ensenyament durant l’1-O, Clara Ponsatí, defensa “una nova articulació política de l’independentisme” davant del que considera la “renúncia” dels partits polítics des del referèndum del 2017. Ho va defensar ahir en la presentació del seu llibre Molts i ningú, sobre el procés independentista. En una presentació telemàtica des d’Estrasburg, Ponsatí va sostenir que els actuals partits independentistes han deixat de ser “eines útils” per assolir la independència i que la “política de renúncia” dels mateixos s’ha produït o bé com a resultat de “la repressió, que ha minat la moral dels lideratges polítics”, o bé “ens havien estat enganyant des de fa molt de temps”. Amb tot, Ponsatí va descartar fundar cap partit o moviment i va reiterar que és “una persona independent”, segons van recollir les agències. L’exconsellera va defensar continuar a l’eurocambra i va afirmar: “Estic fent una feina per Catalunya i l’he de continuar fent.”

Tot i considerar encallat el moviment independentista, va reivindicar que es manté “la força de l’1-O” i que, tot i que els catalans “volen ser independents”, de moment “no tenen les eines polítiques” per materialitzar la sobirania.

Ponsatí no ha dubtat a afirmar que l’Estat espanyol “estaria disposat a matar” per impedir la independència i ha considerat “paternalista” per part dels líders independentistes “ocultar que els moviments d’alliberament nacional tenen costos”. Per exemple, en el llibre retreu que es frenés la declaració d’independència amb l’argument que “hi hauria morts” perquè l’Estat actuaria a qualsevol preu. Al mateix temps, però, Ponsatí acusa l’Estat d’haver tingut “una resposta molt violenta” contra l’independentisme, tant en l’àmbit judicial com econòmic: “Hem estat subjectes a uns nivells de violència intolerables.” Ponsatí demana defensar “amb fermesa” l’escola catalana.

LA FRASE

És necessària una nova articulació política de l’independentisme
Clara Ponsatí
eurodiputada i exconsellera d’ensenyament durant el referèndum de l’1-o
Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.