Política

El Parlament s’obre a consultar els Jocs a tot el Pirineu

ERC i Junts s’afegeixen a una moció per consensuar la consulta també amb el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès

També amb ERC i Junts, el Parlament va aprovar ahir una moció impulsada per En Comú Podem i votada per la CUP que insta el govern a consensuar amb les comarques del Berguedà, el Solsonès i el Ripollès la consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern que l’executiu només preveu celebrar a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran –Alta Ribagorça, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Cerdanya i Val d’Aran. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va interpretar ahir mateix que la moció no obliga a ampliar al Solsonès, el Berguedà i el Ripollès la consulta prevista a la primavera a l’Alt Pirineu i Aran sinó a “treballar” amb aquelles tres comarques el seu grau d’implicació.

ERC i Junts també van matisar a la tarda que no es discuteix la voluntat del govern de fer la consulta a l’Alt Pirineu i Aran, sinó que es vol la integració de les altres tres comarques en la comissió territorial del procés participatiu dels Jocs –que no és el mateix que la consulta.

La majoria evita reprovar Borràs

ERC, Junts i la CUP van evitar la reprovació de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per la seva actuació en el cas de l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà. Una moció de Ciutadans la pretenia reprovar per “falta de neutralitat”, “per mentir els diputats en el cas de l’escó de Juvillà” així com per assistir al tall de la Meridiana, motius pels quals estaven disposats a fer-ho el PSC, Vox, En Comú Podem, Cs i el PP. En Comú Podem es va abstenir en el punt que acusava Borràs de “degradar i comprometre el Parlament” per participar-hi com a membre del Consell per la República. El republicà Jordi Orobitg va recordar que ERC va prometre estar al costat de la presidenta i la mesa i Dolors Sabater (CUP) es va negar “a fer el joc” a Cs tot i admetre que Borràs no va ser “transparent ni clara” en l’afer.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.