Política

El PP allunya un pacte de govern amb Vox

Casado diu que aposta pel centre

El PSOE l’insta a trencar-hi els acords

El Partit Popular va analitzar ahir els resultats de les eleccions a Castella i Lleó, amb totes les mirades posades en un possible pacte amb l’extrema dreta de Vox per assolir la majoria de govern que necessita. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Ayuso, es decantava abans de la reunió per tancar la porta als socialistes per aconseguir-ne l’abstenció o bé un acord bipartidista: “La meva recomanació [al president castellanolleonès] és no pactar amb el sanchisme.” De la seva banda, Pedro Sánchez mantenia la pressió sobre el PP, tot assegurant: “Si volen l’abstenció del PSOE, expliquin als ciutadans per què volen aquesta abstenció. Perquè, si expliquen que la ultradreta és un perill per a la democràcia, potser ens podrem entendre”, però va posar com a condició que abans el PP hauria de trencar els pactes que té a Madrid, Andalusia i Múrcia.

A la tarda, l’executiva estatal del PP va apostar per distanciar-se dels “populismes d’un costat i de l’altre”, segons Pablo Casado. Sense esmentar directament en cap ocasió Vox, el president del PP sí que va assegurar: “Tenim límits”, que segons ell són els propis principis del partit. El PP aspira a una majoria social i no a un “equilibrisme sobre minories radicalitzades”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.