Política

L’ANC insta ERC i Junts a dir clar si no volen ruptura ara

El govern reclama a l’independentisme asseure’s per consensuar una estratègia i deixar de “mirar-se de reüll”

El resultat de les primeres trobades del president Pere Aragonès amb les entitats independentistes per mirar de refer la unitat estratègica ha estat ambivalent, segons es pot interpretar per les valoracions posteriors fetes per la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie. La líder de l’entitat admet que hi ha més entesa quan es diagnostiquen “temes molt concrets” que cal abordar per fer realitat la independència, però, en canvi, no s’ha avançat gens en la definició d’una estratègia conjunta.

Després de les reunions d’ahir d’Aragonès amb els presidents d’ANC i Òmnium, la mateixa consellera de Presidència, Laura Vilagrà, reclamava “asseure’ns a parlar, apropar posicions, veure que algunes coses les veiem diferents però en unes altres estem molt propers i tenim molt camp per recórrer”, tal com recollien les agències. Aragonès i Vilagrà rebien primer a Palau el president i vicepresidenta en funcions d’Òmnium, Jordi Cuixart i Clàudia Pujol. Posteriorment tenia lloc la reunió amb Paluzie i el vicepresident de l’ANC, David Fernàndez.

L’ANC constata que el govern “no té pla” per fer efectiva la independència i demana a ERC i Junts que, si han assumit que ara no és el moment d’una estratègia de confrontació, “cal dir-ho clar a la ciutadania” per evitar situacions com la viscuda al Parlament pel cas Juvillà: “S’aproven resolucions fent veure que es defensen coses que a la pràctica no es defensen.” Paluzie exigeix “posar fi a la retòrica” i “parar de marejar la perdiu”.

Aragonès inicia amb Òmnium i ANC les converses per refer la unitat independentista després que va haver d’anul·lar les primeres previstes amb la CUP, Junts i ERC. Amb la CUP, perquè la formació el va plantar en protesta per la detenció de quatre activistes antidesnonaments. Amb Junts i ERC, per la precipitació del cas Juvillà.

LES FRASES

El que hem de fer per recuperar la unitat estratègica és asseure’ns a parlar, apropar posicions
Hem parlat de construir fortalesa per construir un estat. I la fórmula és remar més fort i remar junts
Laura Vilagrà
CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA
Si no tens un pla, qualsevol moment que s’hagi de definir els termes de conflicte es converteix en un espectacle dantesc
S’aproven resolucions fent veure que es defensen coses que a la pràctica no es defensen
Elisenda Paluzie
presidenta de l’anc
Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.