Política

“Ara sabràs el que és bo, puta comunista”

Mercè Amor explica a Via Laietana la seva detenció i tortura l’any 1978

Dues-centes persones convocades ahir per la Comissió de la Dignitat davant la prefectura de la Policía Nacional, a la Via Laietana, van escoltar l’esfereïdor testimoni de Mercè Amor, una dona detinguda el 1978 per la seva militància al PORE.

“Ara sabràs el que és bo, puta comunista”, van dir els agents de la Policía Nacional a Amor, que van jugar amb ella durant 72 hores al policia bo –“que existeix”, va dir– i el policia dolent, com el que va obrir el balcó de l’habitació on la interrogaven, que donava a un celobert, mentre li deia: “A la brigada política i social tenim la mala fama que tirem la gent pel balcó, i no és cert.”

Amb Amor, ahir va donar el seu testimoni Jaume Palou, que el 1988 va ser detingut i condemnat a 22 anys de presó per pertinença a l’organització armada Terra Lliure.

La Comissió de la Dignitat convoca cada primer i tercer dimarts de mes, a les set de la tarda, davant la prefectura, un acte de reivindicació i memòria històrica. L’objectiu és convertir l’edifici en un centre d’interpretació de la repressió.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.