Economia

Arrenquen el BizBarcelona i el Saló de l’Ocupació: tres dies per als negocis i l’ocupació post pandèmia

Des de trobades ràpides per aconseguir feina de comercial fins a joves assessorant-se per ser policia, bomber o forestal

El BizBarcelona i el Saló de l’Ocupació han donat el tret de sortida aquest dimarts a tres dies de negocis, ofertes de feina i noves oportunitats professionals amb l’objectiu d’accelerar la reactivació econòmica, el mercat laboral i així deixar enrere les dificultats de la pandèmia.

Els dos salons —al pavelló 8 de Fira de Barcelona, a Montjuïc— han programat prop de 160 xerrades i conferències, 200 tallers i activitats, a més d’espais d’orientació i atenció personalitzada. Han coincidit des de trobades ràpides per aconseguir feina de comercial fins a joves assessorant-se per ser policia, bomber o forestal. “Esperem superar àmpliament els 7.000 visitants de l’any passat”, ha apuntat la directora del Saló de l’Ocupació, Laura Pararols.

“Enguany hem incorporat uns recorreguts específics perquè tothom trobi el seu camí dins el Saló”, ha explicat Pararols. “Un d’aquests perfils és el d’una persona jove que no ha treballat mai, un altre perfil el d’una persona aturada i un tercer perfil és el d’un emprenedor que vol desenvolupar-se i crear el seu propi negoci”, ha enumerat la directora del Saló de l’Ocupació.

“Aquí dins donem servei d’assessorament als tres perfils i els posem en contacte amb les empreses”, ha assenyalat Pararols. “Volem ajudar les persones perquè trobin i visibilitzin el seu talent. Aquí tenim els sectors professionals més representatius de la ciutat, les empreses amb els seus projectes i els assistents que busquen oportunitats de feina”, ha comentat la directora del Saló de l’Ocupació.

“El Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació són estratègics per a la recuperació. Se celebren junts en una fórmula que està funcionant molt bé de sumar ocupació i emprenedoria”, ha manifestat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha inaugurat el certamen acompanyada pel secretari de Treball de la Generalitat, Enric Vinaixa; el president de Pimec, Antoni Cañete; i el vicepresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Antoni Fitó, entre altres autoritats. “Els salons coincideixen, de fet, amb una visió optimista del mercat laboral perquè estem sortint d’una crisi molt dura i Barcelona està liderant la caiguda de l’atur a tot Espanya”, ha recordat Colau. “Les xifres d’aturats són ja millors que abans de la pandèmia i a Barcelona tenim el talent i la innovació necessaris”, ha continuat l’alcaldessa.

“Estem molt ben situats en sectors estratègics com la sostenibilitat, la transició verda o la digital, que són els que prioritzen els fons europeus Next Generation. Tenim motius més que suficients per ser optimistes”, ha conclòs Colau.

El Bizbarcelona, l’esdeveniment de referència per a l’emprenedoria, les start-ups i pimes de la ciutat, compta enguany amb 300 ponents que compartiran experiències, consells i tècniques sobre els quatre eixos del Saló: Emprendre, Creixement, Start-ups & Business Innovation, i Talent.

Pel que fa al Saló de l’Ocupació, la mitjana d’edat dels assistents era sensiblement inferior i molts joves preguntaven per possibles sortides professionals per així encarar els seus estudis de cicle formatiu o FP.

Els estands de la Guàrdia Urbana de Barcelona, dels Bombers de Barcelona, del Gremi de Flequers o del Gremi de Transportistes han estat dels més concorreguts. També hi havia simulacions virtuals per conduir un camió de gran tonatge o per manejar una retroexcavadora.

Un dels estands amb força èxit de públic ha estat el del Gremi de Flequers de Barcelona, amb els seus cursos a l’escola de forners. “Tenim una escola amb molt projecte formatiu per a gent jove, però també pels qui es volen reciclar o volen iniciar una altra opció laboral”, ha explicat Cristina Garcia, portaveu del Gremi de Flequers. “Després del boom de les franquícies de pa congelat, ara hi ha una generació de gent jove boníssima que s’està posant al capdavant de les fleques i està sortint un pa excel·lent”, ha reconegut la portaveu del Gremi de Flequers de Barcelona. “Per sort, també hem educat la població que un pa amb totes les garanties artesanes és molt més saludable que un pa congelat”, ha conclòs Garcia.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.