Política

Lucena veu el Prat com un primer pas de l’esquerra del no

El president d’Aena, preocupat perquè “el creixement econòmic s’ha convertit gairebé en tabú” a Catalunya

El president del gestor aeroportuari Aena i exportaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, es mostra preocupat pel “flirteig entre posicions d’extrema esquerra i el decreixement econòmic” que sosté que s’estan imposant a Catalunya: “El creixement econòmic a Catalunya s’ha convertit gairebé en tabú.” Ho sostenia ahir en el debat sobre recuperació econòmica i infraestructures de l’Escola de Tardor del PSC i pronosticava que l’oposició a ampliar l’aeroport del Prat només és el primer camp de batalla de l’esquerra contrària al creixement econòmic, segons ell: “A l’aeroport ho hem vist clarament, però només és l’aperitiu.”

Lucena demana al PSC i al PSOE com a partits socialdemòcrates ser capaços de “compaginar el progrés i la protecció mediambiental” i conclou que si no s’aconsegueix “que el binomi sigui compatible” hi haurà danys. Després que el govern català hagi rebutjat una possible ampliació de la pista que malmetés l’espai natural protegit de la Ricarda, el Ministeri de Transports, de què depèn Aena, ha retirat indefinidament el projecte i n’ha culpat l’executiu d’ERC i Junts.

Ahir mateix, el diari La Vanguardia publicava que la vicepresidència i conselleria de Territori de la Generalitat presentaria una proposta alternativa per ampliar la pista sense afectar tant la Ricarda però allargant-la també cap a l’espai protegit del Remolar.

La mateixa vicepresidència, però, sortia al pas de la informació advertint que no valoraria una “proposta no oficial” i va reafirmar que s’analitzen “diversos escenaris” i que és al pla director on s’han de sospesar. De fet, el govern català considera que l’executiu espanyol ha cancel·lat unilateralment el projecte sense que s’haguessin debatut abans les alternatives tècniques.

LA FRASE

Estic preocupat pel flirteig entre posicions d’extrema esquerra i el decreixement econòmic
Maurici Lucena
president d’aena

Fi de les restriccions als aeroports

Per la seva banda, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar a la mateixa Escola de Tardor dels socialistes catalans que el Consell de Ministres decidirà “en els propers dies” aixecar les restriccions d’accés als aeroports en prevenció de contagis de Covid-19. Amb aquesta mesura es permetrà l’accés a l’interior de les terminals als familiars i amics que volen donar la benvinguda a passatgers o acomiadar-se’n. Fins ara només podien entrar a les terminals passatgers amb targeta d’embarcament, els treballadors aeroportuaris i acompanyants per causa justificada.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.