Política

Escarp relleva Granados al Parlament

La diputada ocupa la vicepresidència segona que va deixar l’ara ja senadora

Després del debat de política general, ahir la cambra catalana va iniciar l’activitat ordinària amb el primer ple d’aquesta legislatura en què es va rellevar la ja exdiputada Eva Granados (PSC) de la vicepresidència segona de la mesa del Parlament. El seu lloc l’ocuparà ara la diputada Assumpta Escarp, que ahir va resultar escollida mitjançant la votació per paperetes dipositades en una urna amb 46 vots a favor, 69 en blanc, 9 de nuls i 11 vots per a María García Fuster (Vox). D’aquesta manera, Escarp passa a ocupar el lloc que va deixar vacant Granados dijous quan va ser designada senadora autonòmica pel Parlament i va deixar l’escó de la cambra catalana. Escarp continuarà mantenint les seves tasques de portaveu de Salut del grup parlamentari socialista. Després de la votació a l’hemicicle, la diputada va ocupar la seva posició a la mesa en senyal d’acceptació del càrrec.

D’altra banda, i també ahir, Granados, que també és portaveu del comitè organitzador del 40è Congrés Federal del PSOE, va prometre l’acta al Senat, on exerceix ja com a portaveu del PSOE. La seva designació es va produir arran del moviment de peces fruit de la remodelació del govern de Pedro Sánchez, que va situar la llavors presidenta del Senat, Pilar Llop, com a nova ministra de Justícia. Al seu torn, Llop va ser substituïda a la presidència pel portaveu del PSOE al Senat, Ander Gil, i aquest lloc és el que ocupa ara l’exdiputada Eva Granados.

Elena promet més recursos als Mossos

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va defensar la cooperació amb altres cossos que realitza els Mossos d’Esquadra i va assegurar defensar-los “amb fets” donant-los més “recursos”, promovent l’augment d’efectius i fent realitat les prejubilacions que reclamen. Era la resposta a les interpel·lacions al Parlament sobre seguretat que li van dirigir Cs, el PP i Vox. Elena va negar la premissa de l’oposició que el govern desautoritzi els Mossos: “És el mantra que repeteixen, però és fals.” Elena es proposa lluitar contra aquest mantra “contractant nous agents, renovant els equips, donant-los suport, invertint-hi diners i recursos i estant al seu costat”, va afirmar.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.