Societat

Barcelona prepara dispositius policials en quinze espais de la Mercè

La Guàrdia Urbana ha desallotjat 271.000 persones i ha posat 7.612 sancions per consum d’alcohol al carrer a l’estiu

La patronal de l’oci nocturn torna al TSJC

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha desallotjat un total de 271.000 persones que estaven en 2.080 espais públics de la ciutat entre el juny i l’agost passat, tres mesos en què ha imposat 7.612 sancions per incivisme (la majoria per beure alcohol al carrer) i 3.088 per incompliment de les mesures contra la Covid-19 (com ara per no dur mascareta). Són les principals actuacions policials –uns 283 agents cada nit de cap de setmana– per l’esclat de botellots aquest estiu, que va difondre ahir el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, acompanyat del cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent major Pedro Velázquez.

“No hem d’amagar la nostra preocupació per aquest fenomen, que no només passa a Barcelona. Hem tingut problemes de civisme, però no greus, i seguirem amb la funció sancionadora”, va assegurar el tinent d’alcalde, que va agrair la tasca dels agents, així com la d’altres serveis públics, com ara el de la neteja i la inspecció.

El cap de la Guàrdia Urbana va avançar que, juntament amb els Mossos, ultimen la revisió d’entre 15 i 20 espais de les festes de la Mercè per evitar aglomeracions com la del parc de l’Espanya Industrial, amb més de 3.000 persones. Es planteja un control policial al voltant d’espais on hi hagi actes, que continuen descentralitzats en barris i cal reserva prèvia per accedir-hi.

Taula de treball

Batlle va tornar a insistir que “calen espais de descompressió” i que esperen que aviat el Procicat permeti l’obertura de l’oci nocturn. En aquest sentit, va assenyalar que proposarà la creació d’un grup de treball a Barcelona, però també el proposarà a la Generalitat “a nivell de país”, per “abordar de forma integral l’activitat nocturna, no només des de l’àmbit policial sinó també amb els sectors i les entitats”.

El tinent d’alcalde també va donar suport a les entitats organitzadores de festes majors de barris, que ahir van fer un manifest. En concret, la Plataforma de Festes Majors de Barcelona reclama més suport institucional i treball conjunt amb les administracions per evitar actes incívics com els esdevinguts a les festes de Gràcia i de Sants, segons Efe. En un manifest, la coordinadora subratlla que “l’actuació incívica d’algunes persones no pot enfosquir el treball voluntari realitzat al llarg de tot l’any”. Hi afegeix que “les festes majors són molt més que actes nocturns” i que cal desvincular-les del fenomen del botellot.

D’altra banda, la Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va anunciar ahir que ha interposat un altre recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la pròrroga de les restriccions fixada per la Generalitat, que manté tancat l’oci nocturn per la Covid-19, segons l’ACN. La patronal ja acumula tres causes obertes amb mesures cautelars pendents de resolució i ara reclama que la millora de les dades epidemiològiques es reflecteixi en la flexibilització de les restriccions. Així mateix, acusa la Generalitat de fixar els horaris de tancament de manera “arbitrària i desproporcionada”.

LA FRASE

Els dispositius policials no han fallat. Hi ha hagut episodis que no tolerarem, tot i que no han sigut greus. No hi haurà impunitat per als incívics
Albert Batlle
Tinent d’alcalde de seguretat
Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.