Detenen un home com a presumpte autor de quatre incendis a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre
La investigació situa el sospitós a l’origen dels focs d’aquest juliol i agost a Móra d’Ebre i Corbera d’Ebre
L’arrestat passarà a disposició del jutjat de guàrdia de Gandesa en les properes hores
Els Mossos d’Esquadra han detingut un home aquest dilluns a Corbera d’Ebre com a presumpte autor de quatre incendis forestals entre els mesos de juliol i agost a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre.
Els Mossos i els Agents Rurals han conclòs aquest dilluns amb la detenció del sospitós una investigació conjunta que el situa a l’origen d’un seguit de focs forestals que es van produir entre el 13 de juliol i el passat 10 d’agost a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre) i en uns terrenys boscosos de Corbera (Terra Alta).
Està previst que el detingut, de 36 anys i veí de Corbera d’Ebre, passi a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Gandesa en les properes hores.
La investigació ha tingut la col·laboració de diversos testimonis que van veure l’individu a l’entorn dels punts on es van originar els quatre incendis pels quals ara se l’investiga. Tots els focs tenen en comú que el focus estava ubicat en punts de fàcil accés motoritzat i molt pròxim a camins forestals que divideixen finques de conreu amb bosc o fins de la mateixa zona boscosa.
La policia ha confirmat que el 13 de juliol l’arrestat va accedir amb la seva motocicleta a Móra d’Ebre a través d’un camí forestal fins al lloc on es va originar un incendi que va cremar una àrea de 600 metres quadrats. La mateixa motocicleta va ser vista dos dies després, el 15 de juliol, a la mateixa zona, al lloc on els Bombers van poder extingir un altre foc que va acabar cremant 5 hectàrees de vegetació. Els darrers dos incendis es van produir el 28 de juliol a Mora d’Ebre, on van cremar uns 200 metres quadrats de superfície, i 3 hectàrees més al terme de Corbera d’Ebre el passat 10 d’agost.
Les condicions meteorològiques d’aquella època, amb temperatures més baixes i pocs vents, van evitar que el foc es propagués amb rapidesa, la qual cosa hauria provocat més dificultat per combatre les flames i una major afectació de les superfícies afectades. Els avisos dels veïns d’aquestes zones també van agilitzar la intervenció dels cossos d’extinció, que van poder minimitzar les conseqüències dels focs.