El Sant Jordi pilota la represa
Un concert pilot de Love of Lesbian aplegarà 5.000 espectadors sense distància social al Palau el 27 de març, en un assaig per reprendre l’activitat musical
El concert es fa al Palau Sant Jordi, “símbol de esperit olímpic que ho va fer tot possible”
Les 5.000 entrades es van esgotar ahir al vespre, unes hores després de sortir a la venda
Cribratge a tots els assistents amb test d’antígens, públic repartit en quatre sectors, mascaretes FFP2 i mesures de ventilació que garanteixin la bona qualitat de l’aire. Aquests són les mesures de seguretat que permetran reunir 5.000 espectadors sense distància social al Palau Sant Jordi, el 27 de març, en un concert pilot de Love of Lesbian.
L’esdeveniment, inèdit a Catalunya en poc més d’un any de pandèmia, es va anunciar ahir a l’estadi olímpic Lluís Companys en una posada en escena que simbolitzava la unió de forces sense precedents que s’ha activat per reprendre l’activitat musical: hi havia promotors de concerts i grans festivals de Catalunya (Sónar, Primavera Sound, Cruïlla, Canet Rock...), càrrecs públics (les conselleres de Salut i Cultura, Alba Vergés i Àngels Ponsa; l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau...), investigadors de l’hospital Trias i Pujol...
“Avui comença la remuntada”, va afirmar el director de Cruïlla Jordi Herreruela. No va ser l’únic símil esportiu. Marta Labata, directora de Barcelona de Serveis Municipals, va invocar el Palau Sant Jordi com a “símbol de esperit olímpic que ho va fer tot possible”. Alba Vergés, consellera de Salut, es va apuntar al símil: aquell esperit olímpic “és el que hem viscut aquest any, una resposta col·lectiva a pandèmia mundial”.
Gaudir en llibertat
Joan Rosselló, director de la promotora The Project, va remarcar: “El que ens importa és la seguretat, però no podem oblidar els espectadors; intentarem posar totes les mesures perquè puguin gaudir amb llibertat, amb les sensacions el més semblants al que era abans de pandèmia.”
Se seguiran, però, les mesures de seguretat recomanades per l’equip mèdic, present a la roda de premsa. Aquest assaig és una continuació del que es va fer amb èxit el desembre passat a la sala Apolo, un concert amb 500 assistents que no va provocar cap contagi. Josep Maria Llibre, investigador de la Fundació de la Lluita contra la Sida i de l’hospital Germans Trias, va destacar que aquell estudi “va ser el primer estudi al món d’aquestes característiques i va demostrar que aquests esdeveniments poden ser segurs”. “Basant-nos en aquest estudi –va afegir-hi, es fan esdeveniments en molts països d’Europa i als EUA.”
El concert de Love of Lesbian, doncs, és un pas més enllà d’aquell estudi, ara amb 5.000 persones, tot i que “no és un assaig clínic controlat”. Josep Maria Llibre va remarcar les tres mesures principals: cribratge a tots els assistents amb test d’antígens (es farà el mateix dia, al matí, a les sales Apolo, Luz de Gas i Razzmataz, amb horaris convinguts per evitar acumulacions de gent), optimització de les mesures de ventilació perquè la qualitat de l’aire sigui igual dins del palau que fora i ús de mascareta facial de FFP2 homologada. Una altra mesura important és la separació del públic en quatre sectors completament aïllats, amb entrades i sortides diferents.Josep Maria Llibre va destacar que el cribatge de gent jove que va al concert pot ser positiu per al conjunt de la població, perquè els joves no solen participar en gran nombre als cribatges públics. “El concert pot ajudar a tallar cadenes de transmissió”, va dir.
Un concert de ‘hits’
Gemma Recoder, directora del Canet Rock, va anunciar que aquest primer concert multitudinari anirà a càrrec de Love of Lesbian. Tot i que estan enllestint el seu nou disc, Viaje épico hacia la nada, , Recoder va avançar que “faran un concert molt especial, un repàs dels èxits de la seva dilatada carrera”. Les entrades es van posar ahir mateix a la venda al web del projecte Festivals per la Cultura Segura , que organitza el concert. Ahir a les 21 h ja s’havien esgotat.
La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va comentar que aquesta iniciativa “ens situa en un marc mundial”. “Sempre ens emmirallem en els països del nord d’Europa i ara és al revés. Aquesta i altres experiències que es fan en llocs com París i Marsella ajuden a normalitzar el món del la cultura, i beneficiaran altres sectors.”
L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau va agrair “moltíssim” aquesta iniciativa: “Barcelona és ciutat de cultura, música, concerts i festivals, i volem que segueixi sent així fins que la situació estigui controlada. No ens podem aturar més. Estic convençuda que serà un altre concert memorable.”