Economia

Acord per evitar el trasllat de 37 treballadors de la planta de Pastas Gallo de Granollers a la fàbrica de Còrdova

Els empleats afectats seran recol·locats en diferents centres de producció de la firma a Catalunya

L’assemblea de treballadors de Pastas Gallo a Granollers ha acceptat aquest dimecres i per unanimitat les condicions del preacord per evitar el trasllat de 37 empleats a la planta del grup a la localitat d’El Carpio (Còrdova).

Tot i rebaixar-ho a 35, la direcció ha plantejat finalment que siguin recol·locats en plantes del grup a Catalunya, concretament a Granollers, Esparreguera i Sant Vicenç dels Horts.

També s’estableixen condicions per als trasllats que milloren les aconseguides anteriorment amb el tancament progressiu de la planta d’Esparreguera. A més, si el treballador no vol acceptar el trasllat, pot acollir-se a una baixa voluntària amb una indemnització de 37 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats.

Pastas Gallo explica que ha iniciat un “procés d’especialització industrial” en què cada planta s’especialitzarà en un tipus de rol. A El Carpio, a Còrdova, es farà la producció de pasta seca, a Granollers es concentrarà el producte fresc i de plaques (lasanyes i canelons), a Esparreguera es faran els sense glútens i a Sant Vicenç dels Horts les especialitats orientals Ta-Tung.

El plantejament és conseqüència de la decisió de reorganització de la firma, que feia que les seccions d’envasat de pasta curta i pasta llarga que estan actualment a Granollers s’hagin de concentrar a la planta d’Andalusia. Pastas Gallo defensava des d’un primer moment que apostava per “la continuïtat dels contractes de treball i la retenció de l’experiència pròpia mitjançant una alternativa de trasllat col·lectiu per a l’equip de treballadors afectats per aquesta especialització productiva”.

Sobre la taula, hi havia l’opció traslladar-se a Andalusia o a “altres posicions dins del Grup”, un fet que d’entrada va topar amb el rebuig de la plantilla. Finalment, s’ha acceptat que aquests trasllats es facin, sempre en plantes de Catalunya.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.