Salut

Investigadors britànics estudien un fàrmac amb anticossos instantanis per prevenir la Covid-19

L’assaig el lidera AstraZeneca, que també ha desenvolupat la vacuna d’Oxford

Científics britànics estan experimentant un nou fàrmac que podria evitar que algú que ha estat exposat al coronavirus desenvolupés la malaltia. La teràpia amb anticossos conferiria immunitat instantània contra la covid i es podria administrar com a tractament d’emergència als pacients hospitalitzats i als ingressats en residències per ajudar a contenir brots. Les persones que viuen en residències on algú ha estat infectat per covid també podrien podrien injectar-se el medicament per prevenir que no s’infectin també, segons ha publicat el diari britànic The Guardian .

El medicament ha estat desenvolupat per l’University College London Hospitals (UCLH) i AstraZeneca, l’empresa farmacèutica que també ha creat, juntament amb la Universitat d’Oxford, una vacuna que s’espera que l’agència reguladora de medicaments i productes sanitaris aprovi per al seu ús a Gran Bretanya la setmana vinent i també a la Unió Europea. L’equip espera que l’assaig demostri que el còctel d’anticossos protegeix contra la covid-19 entre sis i 12 mesos. Els participants de la prova el reben en dues dosis. Si s’aprova, s’oferiria a persones que hagin estat exposades a la covid els vuit dies anteriors. Podria estar disponible al març o l’abril si l’aprova el regulador de medicaments després d’haver revisat les proves de l’estudi.

El judici implica UCLH, diversos altres hospitals britànics i una xarxa de 100 punts a tot el món. Aquest mes, l’hospital de la University College es va convertir en el primer lloc del món que va reclutar pacients a l’assaig de control aleatori i els va donar el medicament o un placebo. Fins ara s’ha injectat a 10 participants (personal, estudiants i altres persones) que estaven exposats al virus a casa, en un centre sanitari o en sales d’estudiants.

El fàrmac consisteix en una combinació d’anticossos d’acció llarga coneguda com AZD7442, que ha estat desenvolupada per AstraZeneca. En lloc d’anticossos produïts pel cos per ajudar a combatre una infecció, l’AZD7442 utilitza anticossos monoclonals, que s’han creat en un laboratori.

En un assaig separat, anomenat Provent, l’UCLH investiga si el medicament també podria protegir les persones amb sistemes immunològics compromesos, com ara aquells que estan sotmesos a quimioteràpia contra el càncer, que recentment han estat exposats al virus, però que no han tingut cap vacuna o en qui no ha donat lloc a la immunitat a causa de la seva condició subjacent. Tant les proves de Provent com de Storm Chaser estan ara en la fase 3.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.