Infraestructures

La variant d’Olot és massa agressiva

Ho afirma el Consell de Protecció de la Natura

Diu que no cal una autovia

La variant d’Olot està sobredimensionada i no s’adapta a l’espai natural de protecció especial pel qual ha de discórrer. Ho afirma un informe del Consell de Protecció de la Natura, un òrgan consultiu del Departament de Territori i Sostenibilitat, que, tal com es reflecteix al mateix informe, no ha estat consultat, ara, durant el tràmit d’exposició pública dels estudis informatius i ambiental, ni en els quatre anteriors referents a aquesta infraestructura.

El consell remarca que la variant allarga un model de mobilitat en crisi i caduc i afirma que caldria una carretera d’un sol carril per sentit de circulació i no l’autovia que es preveu en els estudis, que sí, però, que entendria que es mantingués al túnel de la Pinya i a l’enllaç amb l’A-26 per raons de seguretat. També rebutja la rotonda de grans dimensions i l’enllaç oest i lamenta que les alternatives estudiades siguin només modificacions de traçat.

El mateix informe també alerta que els préstecs i els abocaments de terres es preveuen dins de l’àmbit de la nova carretera, a més del parc de maquinària, el magatzem de materials i les plantes de formigó i tractament d’àrids, cosa que incrementaria l’impacte. Salvem les Valls ha alertat en un comunicat que seria un error no tenir en compte aquest informe.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.