Serveis

El ple de Girona posa fi a la concessió amb Agissa

L’acord de rescissió es pren per unanimitat de tots els grups municipals, tot i que el govern local no s’estalvia crítiques de l’oposició

El ple dona llum verd a la regulació de l’ús del patinet

El ple de Girona va donar ahir llum verd per unanimitat a rescindir la concessió a l’empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià SA (Agissa) per incompliment de les obligacions i els compromisos assumits en el període 1992-2012 i va posar punt final a un procediment iniciat pel mateix ple el desembre de l’any passat.

Aquesta concessió s’acabava el 31 de desembre vinent, però l’acord permet argumentar la reclamació d’una indemnització, per danys i perjudicis –inversions compromeses per valor de 4,6 milions i reposicions per valor de 5,4–, als gestors privats de la societat mixta, Girona SA, segons va remarcar el regidor de Sostenibilitat, Martí Terés (Junts).

La decisió del ple, que posa punt final a 28 anys de concessió, permet fer un pas decisiu en el procés de municipalització del servei d’abastament i distribució d’aigua potable, a la qual, Terés no va voler posar data, tot i que va remarcar que esperen tenir-ho tot a punt per a final d’any, i que Agissa continuarà oferint el servei fins a la constitució de la nova empresa. “El nostre compromís amb la municipalització del servei d’aigua és inequívoc, i hem treballat i continuem fent-ho per tenir-ho tot a punt aquest any. Ha estat un any molt complicat, tant per la feina del dia a dia com també per tot el que requereix la definició del futur model de gestió, i els tres ajuntaments hem estat fent sempre una gestió molt rigorosa. Mantindrem la participació en tot aquest procés mentre l’anem implementant”, va afirmar. Lluc Salellas (Guanyem) va demanar “un petit exercici d’autocrítica” a l’equip de govern i va criticar la falta de transparència i de participació en el procés i ho va exemplificar en l’única reunió de la Taula de l’Aigua feta en un any. A més, va dir que tot plegat evidencia que no s’havia d’haver allargat la concessió el 2012. Bea Esporrín (PSC) va afirmar que el nou servei públic va tard i va demanar que el temps de transició no s’allargui.

Patinets

Per altra banda, el ple va aprovar definitivament l’ordenança que regula la circulació dels vehicles de mobilitat personal amb els vots a favor de JxCat, el PSC, ERC i Cs, i el vot en contra de Guanyem, que, a través de Laia Pèlach, va remarcar que “per resoldre un problema, se’n creava un altre”, perquè posava pals a les rodes a l’ús dels patinets. La regidora de Mobilitat i Via Pública, Marta Sureda, va explicar que el pla de mobilitat en què s’hauria d’emmarcar l’ordenança que van reclamar des de l’oposició no era una excusa per no afrontar una realitat que s’ha de regular.

Noms d’espais públics

Altrament, tots els grups van donar llum verd a la denominació de sis espais de la ciutat, entre els quals hi ha la placeta del barri de Sant Narcís, dedicada a la periodista d’aquest diari Pepa Bouis, que va morir el 2011 als 58 anys.

Mocions

Finalment, el ple va aprovar una moció del PSC per recuperar el Consell de les Arts i la Cultura i impulsar un nou pla estratègic del sector, i una altra, entrada per urgència, per accelerar a Girona l’aplicació de la llei de limitació de lloguers. A més, en va rebutjar una de Guanyem sobre la millora integral del carrer de Barcelona –va fer falta el vot de qualitat de l’alcaldessa–, i una de Cs sobre la jornada continuada a les escoles.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.