Clam a la UdG per la readmissió de la docent acomiadada
La investigadora ja va interposar una demanda i ara els concentrats reclamen una solució abans d’arribar a judici
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i UnidiGnitat-CGT van exigir ahir a la Universitat de Girona (UdG) la readmissió d’Eva Bussalleu, la investigadora que estava al capdavant d’un grup de recerca en biotecnologia i que va ser acomiadada al febrer.
En un acte davant la Facultat de Ciències, els concentrats van reclamar que el rectorat de la UdG, al qual critiquen per la inacció davant les conclusions de la comissió paritària, arribi a un acord abans que la demanda presentada per Bussalleu per acomiadament nul amb vulneració de drets fonamentals arribi a judici, al novembre. El que es demana és, segons explica Mireia López, d’UnidiGnitat, la reparació dels danys provocats a “la víctima” arran d’un “abús d’autoritat, discriminació en l’accés a la informació i recursos, mala praxi i tracte irrespectuós”.
Eva Bussalleu va denunciar discriminació masclista per part del director del grup de recerca i d’un company que, posteriorment, va esdevenir també cap. La demanda la va presentar per acomiadament nul davant el jutjat social de Girona. Com a parts acusades, el seu advocat, Ricard Reynés, ha inclòs, a més de la UdG, l’exrector Sergi Bonet i Marc Yeste, codirectors del grup de recerca de biotecnologia de la reproducció (Technosperm).
La investigadora vol acreditar que va perdre el concurs perquè no es va respectar la legalitat, i demana que es deixi sense efecte la resolució del rector, Quim Salvi, i que, per tant, es restitueixin els seus drets. En el contenciós, Bussalleu sol·licita que declarin com a testimonis Sergi Bonet, del departament de biologia; Joan Andreu Mayugo, vicerector de personal, en qualitat de president de la comissió paritària del procediment de gestió de conflictes interpersonals; José Luis García, director del consell de departament de biologia, i Jordi Benet, com a president de la comissió de selecció.