Economia

Rodrigo Rato surt de la presó després d’obtenir el tercer grau penitenciari

L’ex-vicepresident del govern espanyol paga una pena de quatre anys i mig de presó a Soto del Real pel cas de les targetes ‘black’

El passat desembre va complir un quart de la condemna

L’ex-vicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato ha abandonat aquest divendres a la tarda la presó de Soto del Real després d’haver obtingut el tercer grau penitenciari, que li permet sortir del centre sota control telemàtic. El també expresident de Bankia compleix condemna a la presó madrilenya des d’octubre de 2018 pel cas de les anomenades targetes black.

El Jutjat de Vigilància de l’Audiència Nacional espanyola va concedir aquest dijous a Rato el règim de semillibertat perquè des del passat desembre ja havia complert més d’un quart de la seva pena de 4 anys i mig de presó. Aquesta mateixa setmana ha estat absolt en el cas de la sortida a borsa de Bankia, un altre dels seus fronts judicials.

El també ex-director gerent de l’FMI va demanar perdó públicament per les targetes black en el moment d’entrar a presó, el 25 de desembre de 2018, però sempre havia defensat la seva innocència en la sortida a borsa del banc, amb l’argument que l’operació va obtenir el vistiplau de tots els supervisors.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.