Economia

CaixaBank ofereix cultura financera a 10.000 alumnes

Els participants es beneficien del programa de formació en col·laboració amb Funcas

Inclou cursos per via telemàtica

CaixaBank va formar més de 10.000 persones en cultura financera durant el 2019 en el marc de la seva adhesió al Programa Funcas d’Estímul de l’Educació Financera impulsat per la Fundació de les Caixes d’Estalvis (Funcas) i l’Associació de Caixes i Bancs creats per les Caixes (CECA), una col·laboració iniciada el 2018.

Entre les iniciatives dutes a terme des de l’entitat presidida per Jordi Gual, el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, destaquen les dirigides als nens, per als quals s’han organitzat a la xarxa d’oficines de CaixaBank prop de 62 sessions de contacontes La bici de Lola (un conte que ensenya a estalviar i el valor dels diners), amb assistència d’uns 1.900 participants, o les persones amb discapacitat intel·lectual, que han pogut accedir a tallers de finances bàsiques impartits per voluntaris de La Caixa, amb 1.600 beneficiaris.

D’altra banda, també hi va haver activitats per a particulars amb interès a saber més sobre inversió i planificació financera, com els cursos de formació Aula per a accionistes minoristes (amb 800 participants en els 14 cursos organitzats) o les conferències CaixaBank Futur sobre planificació de la jubilació, amb 308 sessions i més de 6.400 participants.

Aquestes activitats presencials es van complementar amb continguts digitals i recursos audiovisuals sobre cultura financera, als quals es pot accedir de manera gratuïta a través d’un lloc web creat el 2019: www.caixabank.es/culturafinanciera. També es desenvolupen continguts específics per a xarxes socials, com la col·laboració amb influencers en la iniciativa Finances per a ’followers’ o el podcast Economia quotidiana, disponible en les plataformes d’àudio iVoox, iTunes i Spotify, entre d’altres. A més, també es van celebrar 16 sessions de formació webinars Aula, que van atreure més de 1.700 participants.

Segons un estudi del Banc d’Espanya, tres de cada quatre ciutadans de l’Estat (el 75% de la població) reconeixen que millorar els seus coneixements financers suposaria una ajuda a l’hora d’optimitzar i entendre la gestió de les seves finances. L’objectiu del programa d’estímul de l’educació financera és millorar la capacitat de la ciutadania per gestionar eficaçment els seus recursos.

Primera necessitat

Els experts consideren que la cultura financera és una necessitat de primer ordre, ja que suposa generar en la ciutadania coneixements que li permetin prendre millors decisions econòmiques.

Formació en línia amb voluntaris

El programa de voluntariat corporatiu de CaixaBank a Barcelona ha ofert 30 tallers d’educació financera en línia entre el març i l’agost, en plena pandèmia. Les classes han tingut com a protagonistes 350 persones pertanyents a col·lectius vulnerables. L’objecte de les sessions ha estat exposar conceptes bàsics sobre educació financera i dotar de les eines i pautes bàsiques perquè, de manera independent, els beneficiaris aprenguin a gestionar el seu pressupost i les possibilitats d’estalvi. Les formacions s’han fet amb 15 entitats col·laboradores, com ara Fundació Aura i Formació i Treball. L’objectiu és evitar l’exclusió financera i promoure la igualtat d’oportunitats.

Amb totes aquestes activitats, CaixaBank dona suport a dos dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) aprovats per l’ONU en l’Agenda 2030: educació de qualitat (ODS 4) i reducció de les desigualtats (ODS 10).

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.