Els centres educatius en territoris de fase 2 obriran a partir de l’1 de juny amb assistència voluntària dels alumnes
Educació demana a escoles i instituts que facin un pla durant el mes vinent per reorganitzar-se de cara al curs que ve
El conseller explica que al setembre “es començarà un curs inèdit en emergència educativa”
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que al setembre “es començarà un curs que serà inèdit: estarem en emergència educativa”. I és que, l’objectiu, és poder atendre presencialment tot l’alumnat el curs que ve. I, per aconseguir-ho, “demanarem a la comunitat tots els espais que siguin necessaris”, ja que no es podrà superar els 15 alumnes per grup.
Si més no, així ho estableix el pla de desconfinament que ha elaborat el departament, de la mà del Procicat, i segons el qual els centres educatius en territoris en fase 2 podran obrir a partir de l’1 de juny amb assistència voluntària dels alumnes.
El pla d’obertura de centres en fase 2 del departament d’Educació estableix que l’aplicació “s’ha d’adequar a la progressivitat de l’arribada de la fase 2 a cada territori”.
El text afegeix que els que ho puguin fer dilluns vinent -Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran- hauran de preparar l’obertura per a l’1 de juny “sempre a partir d’una gradualitat en l’inici d’activitats”.
En tot cas, no es podran superar els grups de 13 alumnes a primària i 15 a secundària .
El conseller d' @educaciocat @JosepBargallo: "Les escoles de primària podran obrir en grups de 13 per fer l'acompanyament als alumnes de 6è que canvien d'etapa i per fer tutories" #covid19 #EnTempsRealEPA https://t.co/a5FdS19GRA
— El Punt Avui 🎗️ (@elpuntavui) May 20, 2020
D’altra banda, els centres hauran d’elaborar durant el mes de juny un pla de contingència per al curs 2020-202.
Per la seva part, les llars d’infants de territoris en fase 2 podran obrir amb un màxim de cinc infants per espai però en cap cas amb menors d’un any. Així doncs, Educació autoritzarà a les titularitats de cada llar, sigui pública o privada, la reobertura “sempre que confirmi el compliment de les mesures de prevenció sanitàries i d’higiene”.
A més, han d’adequar els espais i reorganitzar la llar per complir la ràtio establerta. En cas que amb aquestes condicions no es puguin atendre tots els alumnes que tenien matriculats abans del 12 de març, s’han de prioritzar els infants els progenitors dels quals hagin de treballar presencialment.
El document, afirma que les indicacions de les autoritats sanitàries sobre condicions de prevenció, higiene i seguretat en l’obertura i les consideracions dels experts en salut escolar en l’actual pandèmia i la prioritat de la garantia de la salut d’infants, personal i famílies, “obliga a una adequació dels espais i a la reorganització dels centres amb mesures específiques”.
La conselleria reconeix que aquestes “presenten una notable dificultat” en el cas de les llars d’infants i una “necessària disminució” del nombre d’infants que podrà acollir cada llar.
La reobertura de les llars d’infants deixa fora als nens d’un any perquè “és el grup de més vulnerabilitat degut a la immaduresa del seu sistema immunitari”.