Economia

Economia

Ryanair planteja acomiadar uns 3.000 treballadors per fer front a la crisi del coronavirus

L’aerolínia de baix cost avisa trigarà almenys mig any a retornar l’import dels vols cancel·lats per la pandèmia

Michael O’Leary considera “il·legals” les ajudes que alguns estats donen a les aerolínies de bandera

Ryanair prepara una reestructuració per afrontar els efectes de la crisi del coronavirus que pot suposar prescindir de 3.000 treballadors, l’equivalent al 15% de la plantilla. En declaracions a la cadena britànica BBC, el director executiu de la companyia aèria, Michael O’Leary, ha detallat que la retallada de llocs de treball afectaria sobretot pilots i tripulants de cabina. A més, no descarta que hi hagi una reducció de fins al 20% per a la resta del personal. A més, el procés podria comportar el tancament d’algunes bases de l’aerolínia de baix cost irlandesa.
O’Leary ha defensat que aquestes retallades són “el mínim” que necessiten per “sobreviure els propers 12 mesos”. No obstant això, ha avisat que si en el futur no es troba una vacuna per al coronavirus SARS-Cov-2 (Covid-19), “en el futur és possible que haguem d’anunciar més retallades i més profundes”.
El conseller delegat de Ryanair ha avançat que donaran més detalls dels plans de l’empresa l’1 de juliol.
D’altra banda, l’empresari s’ha compromès a retornar l’import de tots els bitllets cancel·lats arran de la pandèmia, però ha avisat que poden trigar fins a 6 mesos a fer efectius aquests reemborsaments. O’Leary ha justificat que la companyia treballa per processar 25 milions de devolucions amb un personal reduït. En qualsevol cas, ha insistit que “qui vulgui una devolució en efectiu, rebrà un reemborsament en efectiu”.
Ryanair estima que l’aturada de l’activitat aèria a Europa com a conseqüència de la pandèmia li repercutirà en unes pèrdues de més de 100 milions d’euros al primer trimestre de l’any, i encara més durant el segon. O’Leary ha explicat que l’aerolínia de baix cost tenia uns 4.000 milions d’euros de liquiditat en el moment que va irrompre el Covid-19 que ara intenta “gestionar intel·ligentment” per poder sobreviure com a empresa.
En aquest sentit, ha criticat els ajuts que alguns països europeus estan fent a les aerolínies de bandera, com Alemanya amb Lufthansa, França amb Air France o Itàlia amb Alitalia. O’Leary ha qualificat “d’il·legals” aquests ajuts estatals.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.