Salut

El Trueta tanca UCI provisionals

Es comencen a concentrar els pacients a la nova unitat de crítics i s’inicia l’activitat ordinària a l’hospital de dia

El Trueta ha començat a replegar-se després de l’entrada en funcionament de la nova unitat de crítics i semicrítics. A aquesta unitat, situada a la planta 9B, ja s’hi han traslladat 14 pacients –encara queden 14 llits més disponibles– i això ha permès que es tanquin dues de les UCI provisionals que s’havien instal·lat per atendre els pacients crítics. És a dir, l’UCI de l’hospital de dia polivalent i endocrinològica i la que s’havia situat a les urgències de pediatria. Després de fer una neteja a fons, ahir al matí l’hospital de dia va tornar a posar-se en funcionament amb la seva activitat ordinària i ja va rebre els primers pacients que havien de rebre tractaments.

Segons informava ahir l’ICS en un comunicat, si l’evolució de la pandèmia es manté sobre el previst, a partir del dia 4 de maig es començarà a recuperar fins a un 30% de l’activitat presencial de consultes externes –normalment se’n fan 900–, però es continuarà prioritzant l’atenció telefònica o telemàtica. Així, s’estima que es visitaran presencialment unes 300 persones, que seran citades segons la necessitat. De totes maneres, es continuaran prioritzant les visites de manera telefònica i telemàtica. Com a mesura per evitar aglomeracions a les sales d’espera i poder mantenir les distàncies de seguretat, també es demanarà als pacients que arribin a l’hora que els han citat, no abans, per estar el menor temps possible esperant, que no vinguin acompanyats i que portin mascareta quirúrgica.

Després de buidar aquestes dues UCI, el següent pas serà fer el mateix amb la que està situada a la zona d’hospitalització de pediatria. Dilluns també es va traslladar a la unitat de la 9B els pacients semicrítics que ocupaven els llits de la unitat d’ictus situada a la unitat polivalent d’alta intensitat de cures. Això fa preveure que es pugui traslladar al seu espai original els pacients que han tingut un ictus.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.