Política

La quota fixa de l’aigua puja del 35% a Cassà

L’alcalde va remarcar que l’augment progressiu no afecta el tram majoritari

El ple de Cassà de la Selva va aprovar ahir les noves tarifes de l’aigua, que s’incrementen del 35% en la part fixa i en diferents percentatges segons el consum en la variable. L’empresa que presta els serveis d’abastament d’aigua a Cassà de la Selva, Aqualia, justifica aquest increment per poder absorbir l’increment del cost de la compra d’aigua del Consorci Costa Brava, que ja es va incrementar els mesos de juliol del 2017, el 2018 i el 2019, però que no es va traslladar a la tarifa que paguen els veïns. “Hem de regularitzar els preus perquè des de fa cinc anys que no s’apugen; sinó ho fem, el 2022, quan s’acabarà la licitació, haurem d’abonar i amortitzar aquests imports”, va assenyalar l’alcalde, Robert Mundet, que va explicar que, a banda de la quota fixa del servei, que s’apuja del 35%, bona part de l’increment s’aplicarà per diferents trams segons metres cúbics consumits. El primer tram, fins a 24 metres cúbics per trimestre, que segons Mundet “és el bàsic i afecta a la majoria de la població”, no s’apuja. El segon tram s’incrementa del 5%; el tercer tram, del 7%, i el quart bloc, del 15%. També es justifica l’increment per als majors costos imposats pels nous tractaments i les noves analítiques, que per normativa cal fer. D’altra banda, l’alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, va anunciar que amb la concessionària Aqualia també han renovat el conveni del fons d’emergència social en cas de problemes de pagament en el rebut.

ERC denuncia l’increment “desmesurat”

Esquerra de Cassà, que va votar en contra dels increments en el rebut de l’aigua, va denunciar que són “desmesurats” i que es fan en base uns càlculs fets únicament per l’empresa concessionària, sense que hagin estat contrastats. Esquerra destaca que, a més, això es produeix “just els últims tres anys de la concessió del servei de l’aigua”. Els republicans van recordar que el 2017 es va encarregar una auditoria de costos de la companyia que no va obtenir resultats concloents “perquè la mateixa companyia no va facilitar les dades necessàries”. Per Esquerra, “en un aspecte tant sensible com un bé de primera necessitat, cal fer les coses amb rigor i contrastant els números”.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.