Política

Pimec veu positiu que hi hagi acord per formar govern però hi troba “poc contingut econòmic”

Josep González celebra que un partit català sigui decisiu i veuria “molt favorable” l’abstenció d’ERC

El president de la patronal catalana subratlla que el document “admet” l’existència del conflicte polític català

El president de Pimec, Josep González, ha valorat positivament que hi hagi acord entre el PSOE i Unides-Podem per a la formació de govern a l’Estat, tot i que ha lamentat que té “molt contingut social i poc contingut econòmic”. “Trobem molt positiu que s’escenifiqui un acord a través d’aquest pacte”, ha declarat González en declaracions a l’ACN.

El dirigent de la patronal catalana ha assegurat que són partidaris de la formació de govern perquè calen uns pressupostos. No obstant això, ha criticat que el document que s’ha donat a conèixer està “ple de moltes intencions” però a la vegada amb “inconcrecions”. González hi troba a faltar aspectes econòmics com plans industrials, una fiscalitat per a les pimes o la baixada dels costos energètics i ha lamentat que s’apugi la pressió fiscal.

Sí que ha posat en valor “un partit català el que sigui decisiu”. Segons ell, és “molt positiu que ERC sigui un factor decisiu” per a la formació de govern a Madrid i per això veuria “molt favorable” l’abstenció dels republicans.

També veu amb bons ulls el pacte entre el PSOE i el PNV “perquè es parla de treballar el concepte de nacionalitat basca i catalana”. En aquest sentit, ha destacat que el document entre el PSOE i Unides-Podem “admet” el conflicte polític català i per això veu “molt important que s’abordi i s’entri en fase de diàleg”.

En l’àmbit econòmic, ha apuntat que si es vol derogar l’article 52 de l’Estatut dels treballadors que permet l’acomiadament tot i malaltia, hauria d’anar acompanyat de mesures per controlar l’“absentisme excessiu que pateixen les empreses”. Per González, aquest punt és “populista”.

Pel que fa a la fiscalitat, ha celebrat que s’abaixi l’impost de societats a les pimes, tot i que ha trobat a faltar que es parli sobre una fiscalitat pròpia per a les pimes. Pel que fa a l’increment de l’IRPF, no ha entrat a valorar la mesura concreta però sí que ha criticat que un cop més s’aposti per apujar impostos. “Malauradament acabem sempre parlant d’augment d’impostos i no veig que enlloc es parli de reducció de despeses per equilibrar els pressupostos”, ha lamentat.

Sobre el fet de prioritzar els convenis sectorials i no d’empresa, ha reclamat que es tingui en compte que hi ha empreses que no poden seguir els increments salarials marcats als convenis sectorials i ha afegit que aquestes haurien de poder despenjar-se dels mateixos si ho justifiquen.

Pel que fa la intenció d’apujar el Salari Mínim Interprofessional a uns 1.200 euros durant la legislatura, ha assenyalat que aquesta és una mesura que “s’ha d’estudiar molt bé” com portar-la a la pràctica, tot i que no s’hi oposen. González ha alertat “Increments de cop podrien portar problemes” i ha demanat que siguin “ben estudiats i progressius”.

També ha aplaudit que es vulgui incrementar la inversió en I+D, així com les mesures per lluitar contra el canvi climàtic. Ha puntualitzat, però, que es parla d’autoconsum energètic, d’economia circular i de potenciar les energies renovables però no de reduir els costos energètics actuals, crítica que han fet reiteradament des de Pimec.

Sobre les pimes, ha lamentat que no s’incloguin mesures per lluitar contra la morositat ni s’afegeixi un règim sancionador per als que paguen tard a les empreses. “És una gran mancança que trobem”, ha insistit.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.