Successos

AUSTRÀLIA

Milers de persones fugen dels focs sense control cap a la platja

Els estats de Victòria i Nova Gal·les del Sud són els més afectats pels incendis sense control que cremen a Austràlia, i que ja han causat la mort d’almenys 16 persones, i n’hi ha moltes de desaparegudes.

Centenars d’incendis cremaven ahir i abans-d’ahir, especialment a la zona sud-oriental, a causa de les fortes temperatures i vents i l’avanç de les flames cap a la costa. Els focs han obligat a desallotjar desenes de milers de persones d’àrees properes a la ciutat de Melbourne, on han devastat pobles. A la localitat costera de Mallacoota, uns 4.000 veïns i turistes van haver de córrer a refugiar-se a la platja per por que els agafessin les flames i enmig d’un cel vermell fosc i un aire dens pel fum de les flames. En aquesta localitat turística a 500 quilòmetres de Melbourne, els incendis van elevar la temperatura fins als 49 graus i els vents bufaven a 80 quilòmetres per hora. Helicòpters militars i vaixells de la policia ajudaven ahir en l’evacuació dels afectats. Mallacoota és a una regió afectada per més de 300 incendis, que ja han cremat 200.000 hectàrees. Els focs han afectat també les infraestructures de comunicació i a Nova Gal·les del Sud unes 30.000 persones estan sense llum, telefonia ni internet. A sols 30 quilòmetres de Sydney es va declarar el 31 de desembre un incendi, però les autoritats van celebrar els tradicionals focs artificials igualment.

Sign in. Sign in if you are already a verified reader. I want to become verified reader. To leave comments on the website you must be a verified reader.
Note: To leave comments on the website you must be a verified reader and accept the conditions of use.